لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۶

حملات اسرائیل به غزه تشدید شد؛ ادامه رایزنی‌ها برای برقراری آتش‌بس


سربازان اسرائیلی در غزه
سربازان اسرائیلی در غزه

حملات اسرائیل در سراسر نوار غزه روز پنجشنبه، ۳۰ آذر، در حالی تشدید شد که رسانه‌ها از «مذاکرات بسیار جدی» در باره آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها خبر داده‌اند.

رویترز به نقل از شاهدان گفت، شدیترین بمباران‌ها بر بخش شمالی غزه متمرکز بود. سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه اعلام کرد آخرین بیمارستان در شمال در دو روز گذشته عملاً کار خود را متوقف کرده و جایی برای انتقال مجروحان باقی نمانده است. مناطقی از جنوب غزه، منطقه‌ای که اسرائیل هشدار داده بود ساکنان به سمت آن بروند، نیز هدف حملات قرار گرفت.

در همین حال، طرفین در حال گفت‌و‌گو در مورد برقراری آتش‌بس جدیدی به منظور آزادی بیش از ۱۰۰ گروگانی است که در جمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل ربوده شدند و هنوز گرفتار شبه‌نظامیان هستند.

شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در ۱۵ مهر اسرائبل را هدف حملات تروریستی گسترده‌ای قرار دادند و با هجوم به مناطق جنوبی اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را، که اکثراً غیرنظامی بودند،‌ کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند.

ایالات متحد، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس و جهاد اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

اسماعیل هنیه، رهبر حماس، روز پنجشنبه برای دومین روز با هدف مذاکره در مصر بود. رویترز حضور او را نشان‌دهنده مرحله‌ای مهم در این مذاکرات خواند. بنا به این گزارش، مقامات جهاد اسلامی، یکی دیگر از گروه‌های شبه نظامی که به اسرائیل حمله کرد، نیز به او ملحق می‌شوند.

اما طرفین مواضع کاملاً متفاوتی در روند مذاکرات دارند. اسرائیل می‌گوید که فقط در مورد یک وقفه موقت در جنگ برای آزادی گروگان‌ها مذاکره می‌کند. حماس می‌گوید که تنها به مذاکراتی علاقه‌مند است که به پایان دائمی جنگ منجر شود.

به گزارش وال استریت ژورنال، حماس پیشنهاد اسرائیل را برای آتش‌بس یک هفته‌ای در غزه در ازای آزادی حدود ۴۰ گروگان از جمله تمام زنان و کودکانی که هنوز در اختیار دارد، رد کرده است.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «این‌ها بحث‌ها و مذاکرات بسیار جدی هستند و ما امیدواریم که به جایی برسد.»

الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل، نیز ضمن تاکید بر موضع کشورش بر ادامه جنگ تا ریشه‌کن کردن حماس، تایید کرد که مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها ادامه دارد.

او به شبکه خبری اسرائیلی «وای‌نت» گفت: «من از کاهش شدت جنگ اطلاعی ندارم. هیچ صحبتی در مورد آن، حداقل در هفته‌های آینده، وجود ندارد.»

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه، در بیانیه‌ای گفت: «هرکس فکر کند جنگ متوقف خواهد شد، از واقعیت دور شده است... همه تروریست‌های حماس، از اولین تا آخرین آنها، مرده‌های متحرک هستند.»

واشنگتن، نزدیکترین متحد اسرائیل، در روزهای اخیر خواستار کاهش حملات شده است.

در همین حال، آسوشیتدپرس، روز پنجشنبه ۳۰ آذر، گزارش داد که ایالات متحده، متحدان کلیدی‌اش و همچنین کشورهای عربی در حال رایزنی بر سر قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد برقراری آتش‌بس و ارسال کمک‌های بشر دوستانه به غزه هستند.

پیشتر رای‌گیری بر سر قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی برای برقراری مجدد آتش‌بس در غزه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، در روز چهارشنبه ۲۹ آذر، پس از مخالفت آمریکا و با توافق ۱۵ کشور عضو شورا به تعویق افتاد.

در این ارتباط، قرار است که رای‌گیری برای قطعنامه‌ای در این مورد روز پنجشنبه انجام شود.

به نوشته آسوشیتدپرس، ایالات متحده تلاش می‌کند که اشاره قطعنامه به برقراری آتش‌بس را تغییر دهد. این کشور روز چهارشنبه با استفاده از «آتش‌بس» در پیش‌نویس مخالفت کرده بود.

بر اساس این گزارش، یکی از مشکلات موجود در این راه، موضوع بازرسی کامیون‌های کمک رسانی به غزه است تا به این ترتیب، اطمینان حاصل شود که کمک ها تنها حامل کالاهای بشر دوستانه هستند.

پیش‌نویس قطعنامه موجود، سازمان ملل متحد را در این مورد مسئول دانسته است که به نوشته آسوشیتدپرس، احتمالا با مخالفت اسرائیل مواجه خواهد شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، شامگاه چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «در حال مذاکره در سازمان ملل درباره چارچوب قطعنامه‌ای هستیم که ممکن است بتوانیم با آن موافقت کنیم.»

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به آسوشیتدپرس گفت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با همتایان مصری و امارات متحده عربی خود صحبت خواهد کرد تا به اجماع بر سر قطعنامه دست یابند.

XS
SM
MD
LG