لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۳

رای‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه «جنگ غزه» دوباره به تاخیر افتاد؛ مذاکرات ادامه دارد


شورای امنیت سازمان ملل متحد
شورای امنیت سازمان ملل متحد

دیپلمات‌ها روز چهارشنبه گفتند رای‌گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف افزایش کمک‌ها به نوار غزه و درخواست از سازمان ملل برای نظارت بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، بار دیگر به درخواست آمریکا به تعویق افتاده است.

یک دیپلمات سازمان ملل با اشاره به احتمال وتوی پیش‌نویس قطعنامه از سوی ایالات متحده به رویترز گفت: «مذاکرات ادامه دارد و به زمان بیشتری نیاز است. به نظر نمی‌رسد رای گیری عجولانه پایان خوبی داشته باشد.»

هنوز مشخص نیست که چه زمانی ممکن است رای گیری دوباره انجام شود.

هدف متن پیش‌‌نویسی را که امارات متحده عربی تهیه کرده است، کاهش کنترل اسرائیل بر تمامی ارسال‌های کمک‌های بشردوستانه به غزه است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت:« واشنگتن به تعامل گسترده و سازنده با تعدادی از کشورها برای حل و فصل برخی از مسائل باقی مانده در این قطعنامه شورای امنیت ادامه می‌دهد.»

بلینکن گفت آمریکا می‌خواهد مطمئن شود که قطعنامه به ارسال کمک‌های بشردوستانه آسیب نزد و روند کمک‌رسانی را پیچیده‌تر نکند.

پس از بیش از یک هفته مذاکره و چند روز تاخیر در رای‌گیری، دیپلمات‌ها گفتند که ایالات متحده از این ناراضی است که پیش‌نویس از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، می‌خواهد ساز و کاری را در غزه ایجاد کند تا به طور انحصاری بر تمام محموله‌های کمک‌های بشردوستانه به غزه که از طریق زمینی، هوایی و دریایی کشورهایی که طرف درگیری نیستند ارسال می‌شود، نظارت کند.

در حال حاضر اسرائیل بر کمک‌های محدود بشردوستانه و سوخت که از طریق گذرگاه رفح از مصر و گذرگاه کرم شالوم که تحت کنترل اسرائیل است به غزه ارسال می‌شود، نظارت می‌کند.

روز چهارشنبه، کاروان کمک‌های اولیه به طور مستقیم از اردن با ۷۵۰ تن غذا وارد غزه شد. برنامه جهانی غذا می‌گوید نیمی از جمعیت غزه گرسنه هستند و تنها ۱۰ درصد غذای مورد نیاز از ۱۵ مهر وارد غزه شده است.

ایالات متحده و اسرائیل با آتش بس مخالف هستند و معتقدند که این آتش‌بس فقط به نفع حماس است. در عوض، واشنگتن از توقف در جنگ برای محافظت از غیرنظامیان و اجازه آزادی گروگان‌های گرفته شده توسط حماس حمایت می‌کند.

ایالات متحده پیش از این دو بار اقدامات شورای امنیت پس از حمله حماس در ۱۵ مهر را وتو کرده است. اسرائیل می گوید حمله تروریستی حماس ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت و حماس و جهاد اسلامی حدود ۲۴۰ نفر را گروگان گرفتند.

XS
SM
MD
LG