یک منبع آگاه اعلام کرد که نشست نخستوزیر قطر با رؤسای سازمان موساد اسرائیل و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) روز دوشنبه در مورد آزادی گروگانهایی که حماس در اسارت گرفتهاست، به نتایج مثبتی منجر شده اما هنوز هیچ توافقی به دست نیامده است.
به گزارش رویترز، این سه مقام در ورشو، پایتخت لهستان، برای مذاکره درباره یک توافق جدید برای آزادی گروگانهای اسرائیلی در غزه گفتوگو کردند. این توافق ممکن است شامل آزادی احتمالی فلسطینیان از زندانهای اسرائیلی و «توقفهای بشردوستانه» باشد.
این منبع آگاه افزود: «گفتوگوها با طرفهایی که در حال بررسی و بحث درباره پیشنهادهای مختلف در تلاش برای پیشرفت در مذاکرات هستند، مثبت بود. با این حال، انتظار نمیرود که به زودی توافقی به دست بیاید.»
همچنین، نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، روز سهشنبه اعلام کرد که رئیس موساد را دو بار به اروپا فرستاده تا روند آزادی گروگانها را تسریع کند. وی تأکید کرد: «من از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنم و خواستهام این است که همه را به خانه برگردانیم.»
در حالی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا از اظهارنظر خودداری میکند اما مذاکرات بین محمدبن عبدالرحمن آلثانی، نخست وزیر قطر، دیوید بارنیا، رئیس سازمان موساد و ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، پس از نشست هفته گذشته این سه مقام در اروپا، پیگیری میشود.
پیشتر مقامات آمریکایی گفتند که ویلیام برنز، رئیس سیا، در ورشو با مقامات اسرائیلی و قطری برای تجدید مبادله گروگانها و زندانیان دیدار کرده است. گفته میشود محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر هم برای تسهیل مذاکرات و از طرف حماس، در ورشو به مذاکرات خواهد پیوست.
شبهنظامیان حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند. اسرائیل با فراخوان برای ریشهکن کردن حماس حملات هوایی، دریایی و زمینی به غزه را آغاز کرد.
ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.