لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

با پرتاب راکت از لبنان، تبادل آتش میان اسرائیل و حماس شدت می گیرد


نبرد میان اسرائیل و شبه نظامیان فلسطینی روز جمعه، برای چهارمین روز متوالی شدت بیشتری یافت. اسرائیل روز جمعه نیز به حملاتش به غزه ادامه داد و شبه نظامیان فلسطینی به اسرائیل را هدف حمله های راکتی قرار دادند. در این روز برای نخستین بار از لبنان نیز به اسرائیل راکت پرتاب شد.

بنیامین نتان یاهو، نخست وزیر اسرائیل، می گوید در برابر فشارهای بین المللی برای متوقف کردن حمله نظامی تسلیم نخواهد شد.

نتان یاهو روز جمعه گفت هیچ فشاری نمی تواند نبر د اسرائیل با «تروریست ها» را،که خواستار نابودی اسرائیل هستند، متوقف کند. ساعت شش بامداد روز جمعه به وقت محلی، راکتی که از لبنان به شمال اسرائیل پرتاب شده بود، با آتش توپخانه نیروهای اسرائیلی پاسخ داده شد و به بیم گسترش نبرد در منطقه دامن زد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این راکت به فضای بازی در نزدیکی متولا در منتهی الیه مرز شمالی اسرائیل فرود آمد و هیچ خسارت یا تلفاتی به بارنیاورد. این گزارش می افزاید پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است واحدهای توپ خانه «مواضع مشکوک» ی را در مرز با لبنان زیر رگبار آتش گرفتند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، نیروهای اسرائیلی به این راکت پرانی با ۲۵ حمله هوایی به مرز جنوبی لبنان پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام های نظامی به رادیوی دولتی اسرائیل گفته اند که به نظر آنان این راکت را یک گروه کوچک فلسطینی همراه با شبه نظامیان حماس پرتاب کرده اند.

هشدار حماس

روز جمعه در عین حال حماس به خطوط هوایی در قبال استفاده از فرودگاه بین المللی تل آویو هشدار داد. پروازها در این فرودگاه همچنان ادامه دارد. حمله های هوایی روز سه شنبه اسرائیل از این فرودگاه صورت گرفته ب.د.

به گزارش رویترز، گردان عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، روز جمعه در اعلامیه ای گفته است: «شاخه نظامی جنبش حماس تصمیم گرفته است به تهاجم اسرائیل پاسخ دهد و ما در قبال استفاده از فرودگاه بن گوریون هشدار می دهیم. این فرودگاه یکی از هدف های امروز ماست زیرا یک پایگاه نظامی در آن وجود دارد».

این گروه که علت صدور این هشدار را حفظ جان مسافران اعلام کرده، روز جمعه دست کم یک بار به فرودگاه راکت پرتاب کرده است.

سخنگوی فرودگاه بن گوریون تل آویو به رویترز گفت، صدای آژیر پس از ده دقیقه در فرودگاه قطع شده است. او علت کشیدن آژیر را وجود وضعیت اعلام خطر عمومی در تل آویو اعلام کرد.

تشدید حمله هوایی

از روز سه شنبه تا کنون نیروی هوایی اسرائیل بیش از یک هزار بار حمله هوایی انجام داده که به گفته مقام های نظامی مواضع متعلق به گروه حاکم حماس، مکان های پرتاب راکت های دوربرد، مکان های دولتی، تونل های قاچاق و اردوگاه های آموزش نظامی را هدف گرفته است.

روز پنج شنبه به گفته مقام های نظامی اسرائیل، هواپیماهای اسرائیلی ۳۲۰ هدف دیگر حماس را با تمرکز بر شبکه تونل های زیرزمینی و مکان های راکت های دور برد، و نیز خانه های مسکونی، بمباران کردند.

در حالی که اسرائیل می گوید تاکنون هیچ تلفاتی نداده است، مقام های فلسطینی از کشته شدن یک صدنفر فلسطینی که زنان و کودکان نیز درمیان آنان بوده اند، خبر داده اند.

محمود عباس اسرائیل را به «نسل کشی» در این حملات متهم کرده است.

نتانیاهو می گوید اسرائیل ضربه جدی به حماس و دیگر تروریست ها وارد آورده و وعده داد که این عملیات آسیب های بیشتری به بار آورد. نخست وزیر اسرائیل گفت حملات وارد مراحل تازه تری خواهد شد. اشاره او به احتمال ورود نیروهای زمینی در جنگ بود.

اسرائیل در مرز غزه تانک و توپ مستقر کرده و ۲۰ هزار تن از افراد ذخیره را فراخوانده است.

از سوی دیگر حماس با پرتاب راکت به این حمله ها پاسخ گفته است. روز جمعه براثر اصابت یک راکت با پمپ بنزینی در بندر جنوبی اشدود در نزدیکی غزه، انفجار مهیبی روی داد و سه نفر را مجروح کرد که وضع یکی از آنان وخیم اعلام شده است.

فوزی برهوم ، سخنگوی حماس می گوید این گروه به همه خانه ها و تاسیسات نظامی اسرائیل دست خواهد یافت و ۳ میلیون اسرائیلی را از ترس بمباران راهی پناهگاه های زیرزمینی خواهد نمود .

تلاش های دیپلماسی

روز پنجشنبه شدت گرفتن اوضاع، باراک اوباما را بر آن داشت که در گفت و گویی تلفنی با نتان یاهو نگرانی خود را با او در میان بگذارد. باراک اوباما به نتان یاهو پیشنهاد کرد که برای حل بحران به مذاکره تن دهد.

کاخ سفید در اعلامیه ای گفته است : «ایالات متحده آماده است راه را برای توقف مخاصمه هموار کند و از جمله پیشنهاد می کند که طرفین به قرارداد آتش بس سال ۲۰۱۲ بازگردند». رئیس جمهوری آمریکا همچنین حمله های راکتی حماس به اسرائیل را محکوم کرد و بر حق اسرائیل در دفاع از خود تاکید کرد. کاخ سفید می گوید میل دارد برای پایان دادن به خشونت های میان اسرائیل و فلسطینی ها از متحدان خود در منطقه کمک بخواهد.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت آمریکا ارتباط های متعددی دارد که می توانند اعمال نفوذ کنند.

ارنست همچنین روزجمعه پرتاب راکت به اسرائیل از لبنان را محکوم کرد و بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرد و درعین حال از همه طرف های درگیر خواستار حفظ جان شهروندان و برقراری آرامش شد.

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز روز جمعه باموشه یعلون، همتای اسرائیلی خود گفت و گویی تلفنی داشت که در آن به بررسی اوضاع پرداخت.

در حالی که نتان یاهو روز پنجشنبه به پارلمان اسرائیل گفت «آتش بس حتی در دستور کار نیز قرار ندارد»، وزیر خارجه آمریکا در گفت و گویی تلفنی با وزیر خارجه مصر از او خواست کشورش از نفوذ خود برای برقراری آرامش استفاده کند. آمریکا از مذاکره مستقیم با حماس، که آن را جزو گروه های تروریست می داند، خودداری می کند.

به گفته جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «جان کری با کشورهای منطقه مانند قطر، مانند مصر تماس گرفته است... هرکشوری که درمنطقه بتواند در پایان دادن به حمله های راکتی حماس موثر باشد ما بی تردید خود را به آن متعهد می دانیم».

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز روز پنجشنبه خواستار آتش بس فوری میان اسرائیل و شبه نظامیان حماس در غزه شد. هرچند که هنوز در هیچ یک از دوطرف اثری از توقف حملات دیده نمی شود.

دبیرکل سازمان ملل در جلسه اضطراری شورای امنیت در این باره گفت: «اسرائیل و حماس باید حداکثر خویشتن داری را از خود نشان دهند.»

ماه گذشته درپی کشته شدن سه دانش آموز یهودی و قتل یک نوجوان فلسطینی در اقدامی که تلافی جویانه توصیف شده، آتش خشونت در منطقه بالا گرفت.

XS
SM
MD
LG