لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۴

رویترز: حماس به تاکتیک‌ «ضربه و فرار» گروه‌های شورشی متوسل شده است


یک شبه‌نظامی حماس.
یک شبه‌نظامی حماس.

رویترز در گزارشی در روز پنجشنبه ۱۶ خرداد به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی نوشت حماس که شاهد نابودی نیمی از نیروهای خود در طول هشت ماه جنگ بوده، به تاکتیک‌ «ضربه و فرار» گروه‌های شورشی متوسل شده تا تلاش‌های اسرائیل برای کنترل غزه را ناکام بگذارد.

به گفته سه مقام ارشد آمریکایی که با تحولات میدان نبرد آشنا هستند، نیروهای حماس که کنترل غزه را در دست داشتند به بین ۹ تا ۱۲ هزار ستیزه‌جو کاهش یافته است، در حالی که شمار نیروهای این گروه پیش از جنگ ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر بود. در مقابل، اسرائیل می‌گوید که تنها حدود ۳۰۰ سرباز را در جنگ غزه از دست داده است.

یکی از مقامات گفت که ستیزه‌جویان حماس در حال حاضر تا حد زیادی از درگیری مداوم با نیروهای اسرائیلی در نزدیکی رفح، جنوبی‌ترین شهر غزه، اجتناب می کنند و در عوض به تاکتیک‌هایی از قبیل عملیات غافلگیرانه و یا بمب‌های کنار جاده‌ای آن هم اغلب در پشت خطوط نیروهای اسرائیل روی آورده‌اند.

رویترز می‌گوید چندین ساکن غزه، از جمله ابراهیم، نیز این تغییر در تاکتیک‌هاس حماس را مشاهده کرده‌اند.

ابراهیم در تماس تلفنی با رویترز گفت: «در ماه‌های قبل، ستیزه‌جویان حماس به محض ورود نیروهای اسرائیلی آن ها را رهگیری و به سمت آنها شلیک می‌کردند. اما اکنون، تغییر قابل توجهی در نحوه عملیات آنها وجود دارد، آن ها منتظر هستند تا نیروهای اسرائیلی مستقر شوند و سپس عملیات غافلگیرانه خود را آغاز می‌کنند.»

مقامات آمریکایی که به دلیل حساس بودن موضوع نخواستند نامشان اعلام شود گفتند که حماس می‌تواند در ماه‌های آینده با قاچاق سلاح از تونل‌ها به داخل غزه و سایر سلاح‌هایی که از مهمات منفجر نشده تغییر کاربری داده شده یا از نیروهای اسرائیلی به دست آورده‌اند از چنین تاکتیک‌های استفاده کنند.

با همین دیدگاه در باره این دوره زمانی بود که مشاور امنیت ملی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هفته گذشته گفت جنگ حداقل تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.

پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل، به رویترز گفت که هنوز تا نابودی حماس که به گفته او تقریباً نیمی از نیروهای رزمی خود را از دست داده است، زمان باقی مانده است.

او گفت ارتش اسرائیل در حال تطبیق با تغییر تاکتیک‌های حماس است و اذعان داشت که اسرائیل نمی‌تواند تک تک ستیزه‌جویان حماس را از بین ببرد یا هر تونل حماس را ویران کند.

لرنر افزود: هدف ما کشتن آخرین تروریست‌ها بر روی زمین نیست. چنین هدفی واقع بینانه نیست... اما نابودی توانمندی نظامی و حکمرانی حماس قابل حصول است.»

جنگ میان ارتش اسرائیل و گروه اسلامگرای حماس پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل و قتل‌عام ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان آغاز شد.

در این حمله تروریستی ۲۵۳ تن به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند که هنوز حدود ۱۲۰ نفر از آنها در اسارت شبه‌نظامیان فلسطینی هستند

XS
SM
MD
LG