با پررنگ شدن موضع آمریکا در صلح خاورمیانه و احتمال این که بیشتر به سوی دولت اسرائیل مایل شود، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی تصمیم گرفته تا عرصه را بر گروه حماس که کنترل نوار غزه را برای یک دهه در اختیار داشته، تنگ کند.
تشکیلات فلسطینی تحت حمایت غرب به رهبری محمود عباس روز پنجشنبه به اسرائیل گفت که دیگر پول برق اسرائیل به غزه را پرداخت نمی کند.
خبرگزاری رویترز می گوید این اقدام می تواند منجر به قطع دائم برق در نوار غزه شود که جمعیت دو میلیونی آن در حال حاضر با قطع برق در ساعات طولانی روز مواجه هستند.
اسرائیل مستقیما با حماس رابطه ای ندارد و آن را یک سازمان تروریستی قلمداد می کند.
تشکیلات فلسطینی دلیلی برای تصمیم اخیر خود ارائه نداده اما با بستن راه سوخت اسرائیلی به این باریکه و ندادن حقوق کارمندان که یکی از معدود راه های زنده نگاه داشتن اقتصاد ویران آنجاست، حماس را تحت فشار قرار داده است.
اسماعیل رضوان یک مقام حماس در واکنش خشمگین درباره «انفجاری در مقابل اشغال صهیونیستی» هشدار داد و گفت هرکس که «با اشغالگری همکاری کند» پشیمان خواهد شد، چه تشکیلات فلسطینی باشد و چه نباشد.
او گفت: «ما برای این جرم بهای سیاسی نخواهیم داد.»
رویترز می گوید بازگرفتن کنترل و نفوذ بر نوار غزه می تواند توان سیاسی عباس را افزایش دهد.
رامی الحمدالله نخست وزیر فلسطینی ها در کرانه غربی رود اردن روز چهارشنبه درباره انگیزه سیاسی تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت لغو پرداخت حقوق منوط به حرکت حماس به سوی همبستگی است. او گفت حماس باید حاکمیت بر غزه را رها کند.
یک مقام ارشد حماس روز سه شنبه اعلام کرد که تهدیدهای محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، نمیتواند آن گروه شبه نظامی را وادار کند که کنترل نوار غزه را واگذار کند.
گروه حماس تهدیدهای محمود عباس را رد کرد: کنترل غزه را واگذار نمیکنیم
این تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطینی چند هفته قبل از سفر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به اسرائیل است.
صلح خاورمیانه یکی از محورهای عمده اولین سفر آقای ترامپ به اسرائیل به عنوان ریاست جمهوری آمریکا است.