وزیر امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه در سخنانی در جمع گروهی از سفیران آن کشور در کشورهای اروپایی، ضمن انتقاد از رویکرد برخی از کشورها در غرب اروپا در قبال کشورش، گفت چالش اصلی اسرائیل در سال جدید میلادی، ایران، حزبالله لبنان و فلسطینیها نیست، بلکه اروپای غربی است.
به گزارش روزنامه جروزالم پست، آویگدور لیبرمن در ادامه به رویکرد برخی از کشورهای اروپایی در محافل عمده بینالمللی اشاره کرد و گفت به عنوان نمونه، رویکرد اخیر آنها در جریان رأیگیری هفته گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره قطعنامه پیشنهادی فلسطینیها، تائیدکننده وجود این چالش است.
وی در توضیح گفت، فرانسه و لوکزامبورگ به قطعنامه پیشنهادی فلسطینیها برای عقبنشینی کامل نیروهای اسرائیلی به مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ رأی مثبت داده و بریتانیا و لیتوانی هم رأی ممتنع دادند، در حالی که ایالات متحده و استرالیا با آن مخالفت کردند.
به گفته وزیر خارجه اسرائیل، باید به الگوی اخیر آرای کشورهای اروپایی توجه بیشتری کرد، زیرا نشاندهنده این واقعیت است که در اروپای شرقی و مرکزی، در مقایسه با کشورهای غرب اروپا، حساسیت و درک بیشتری نسبت به چالشهای پیش روی اسرائیل وجود دارد.
آقای لیبرمن همچنین از پارلمانهای برخی از کشورهای اروپایی به شدت انتقاد کرد. مجالس سوئد، ایرلند، فرانسه و برخی دیگر از کشورها در ماههای گذشته، خواهان به رسمیت شناختن «دولت مستقل فلسطین» شدهاند؛ امری که با انتقاد شدید اسرائیل روبرو شده است.
واشنگتن نیز با این اقدام مخالفت کرده است و به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به رسمیت شناختن کشور مستقل «فلسطین» درسطح بینالمللی «نابهنگام» است و این امر باید از راه مذاکره و بر اساس توافقهای دوجانبه صورت بگیرد.
وزیر خارجه اسرائیل در ادامه سیاستهای آلمان – که پیشینه روابط دیپلماتیک بین دو کشور پس از پایان جنگ جهانی دوم به زودی پنجاه ساله خواهد شد – را ستود و از آن کشور به عنوان «لنگرگاه» روابط اسرائیل با اروپا یاد کرد.
اما وی از سوئد و ایرلند به شدت انتقاد کرد و گفت رفتار آنها مانند «موضعگیریهای نابخردانه» پیش از سال ۱۹۳۸ میلادی و جنگ جهانی است.
آقای لیبرمن که خود متولد مولداوی، از جمهوریهای استقلال یافته اروپای شرقی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است، همچنین گفت کشورش «تنها نماینده ارزشهای غربی در خاورمیانه است، اما اروپاییها اسرائیل را تنها میگذارند.»