لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۲

کشته شدن یک سرباز مصری در نزدیکی گذرگاه مرزی رفح؛ اسرائیل و مصر: حادثه تحت بررسی است


منطقه مرزی رفح (آرشیو)
منطقه مرزی رفح (آرشیو)

یک سرباز مصری روز دوشنبه در نتیجه تبادل آتش با سربازان ارتش اسرائیل در نزدیکی گذرگاه مرزی رفح کشته شد.

ارتش اسرائیل ضمن تایید «حادثه تیراندازی» در مرز مصر و غزه اعلام کرد: «حادثه در دست بررسی است و گفت‌وگو با طرف مصری در حال انجام است.»

وبسایت خبری «وای‌نت» به نقل از منابع نظامی اسرائیلی که هویت‌شان فاش نشده، سربازان مصری را متهم کرده که ابتدا آنها اقدام به تیراندازی کرده‌اند.

این وبسایت از زخمی‌شدن چند سرباز دیگر مصری نیز خبر داده است.

بنا بر این گزارش هیچ سرباز اسرائیلی در این حادثه کشته یا زخمی نشده است.

سخنگوی ارتش مصر نیز در واکنش به این تبادل آتش مرگبار اعلام کرد که مقامات این کشور در حال بررسی حادثه هستند.

اسرائیل در هفته‌های گذشته و به منظور افزایش فشار بر حماس، کنترل گذرگاه مرزی رفح در طرف غزه را در دست گرفت.

در خرداد سال گذشته، یک افسر پلیس مصری پس از ورود به خاک اسرائیل سه سرباز ارتش این کشور را کشت. مصر در ارتباط با این حادثه مدعی شده بود که افسر مزبور در جریان تعقیب قاچاقچیان مواد مخدر وارد اسرائیل شده بود. اما تحقیقات ارتش اسرائیل نشان داد که افسر مزبور از طریق یک دروازه اضطراری در مرز دو کشور وارد اسرائیل شده بود.

همچنین یک روز پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس که بر اثر آن ۱۲۰۰ اسرائیلی از جمله زنان و کودکان و غیرنظامیان کشته و بیش از ۲۵۰ تن به گروگان گرفته شدند، یک افسر پلیس مصری دو گردشگر اسرائیلی را در اسکندریه به ضرب گلوله کشت.

در ماه‌های اخیر، مصر به همراه ایالات متحده و قطر نقش مهمی در مذاکرات به منظور آزادی گروگان‌های اسرائیلی ربوده‌شده توسط حماس به غزه و پایان جنگ در این باریکه پرجمعیت داشته است.

آلمان همراه با دیگر اعضای اتحادیه اروپا، ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، ژاپن و اسرائیل از جمله کشورهایی هستند که حماس را، که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

مصر که پیشتر رهبری چهار جنگ ناموفق اعراب علیه اسرائیل را بر عهده داشته بود، اولین کشور عرب بود که در شهریور سال ۱۳۵٧ با میانجی‌گری جیمی کارتر، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده، پیمان کمپ‌دیوید را با اسرائیل تحت رهبری مناخیم بگین امضا و روابط با این کشور را عادی‌سازی کرد.

انور سادات، رئیس جمهوری مصر در زمان انعقاد پیمان کمپ‌دیوید، سه سال بعد در جریان رژه ارتش ترور شد.

منابع: رویترز، تایمز اسرائیل، جروزالم پست، وای‌نت

XS
SM
MD
LG