میخال کاتلر-وونش، نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی میگوید مردم ایران بر خلاف نظام حاکم بر ایران، بهتر از هرکسی میدانند خطر مذاکره و دلجویی با یک رژیم آدمکش که در پی نابودی بنیان آنها است، چیست؛ چون چنین رژیمی میخواهد زندگی و آزادی را گرفته و به جای آن خلافت بنا کند.
او افزود: جمهوری اسلامی هم مانند حماس، مردم را گروگان گرفته است.
خانم کاتلر-وونش در گفتوگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا که روز ۲۶ مهر ماه انجام شد در مورد جنگ اسرائیل حماس گفت: «یک نشانه خوب برای این که بتوانید با کسی وارد گفتوگو شوید، این است که ببینید آیا توانایی محکوم کردن حوادث ۱۵ مهر را دارد یا نه. اگر کسی نتواند وحشیگریهایی که ۱۵ مهر روی داد را محکوم کند، یا بخواهد آن فجایع را توجیه کند، پس طرف مقابل در کنار کسانی است که حمله را انجام دادند.
نماینده ویژه اسرائیل در بررسی خبر مربوط به حمله به بیمارستانی در غزه گفت: «فارغ از جنایتهای جنگی و بیرحمیهایی که روز هفتم اکتبر (۱۵ مهر) روی داد، روزی که پشت سرگذاشتیم و خبر مربوط به بیمارستان، یک لحظه بسیار مهم را شاهد بودیم. آن هم این که به جای پرسش، جستوجو و بررسی استاندارد خبرنگاری، رسانههای غربی اخباری که توسط حماس، یک نهاد تروریستی و آدمکش که در ۱۵ مهر و در حملهای به انسانیت مشترک همه ما، خشونت، تجاوز و آدمربایی هزاران اسرائیلی را مرتکب شد، سازمانی که در ماموریت سازمانی آنها پاکسازی، کشتار و از بین بردن تمامی یهودیان آمده و دقیقا مانند کتاب «نبرد من» است به آنها رسیده بود را بدون پرسشگری لازم از چنین نهادی که مردم خودش را به طور سیستماتیک گروگان گرفته و زیر مدرسهها، مسجدها و بیمارستانها تونل حفر میکند و از سپر انسانی استفاده کرده و هیچ اهمیتی برای جان انسانها قائل نیست، نه فقط یهودیانی که قصد دارد از بین برده و قصابی کند، که هیچ اهمیتی برای زندگی فلسطینیها هم قائل نیست، منتشر کردند.»
با هرکسی که دیدگاه یهودستیزانه دارد، علیه یهودیان به شکل انفرادی و یا با کشور آنها خصومت دارد، نمیشود مذاکره کرد. با تروریستی که در پی نابودی شما است، هیچ مذاکرهای وجود نداردمیخال کاتلر-وونش، نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی
او افزود: «وقتی این خبرها منتشر شد در سرتاسر جهان و بدون هیچگونه پرسشی و فقط با گذشت هشت روز پس از حمله ۱۵ مهر و نه ۸۰ سال پس از پشت سر گذاشتن هالوکاست، ما در سرتاسر جهان شاهد انکار و توجیه جنایات جنگی حوادث ۱۵ مهر هستیم. ما باید بدانیم جنگی که در منظر افکار عمومی در جریان است، یک جنگ غیرمتعارف است. اگر ما در این جنگ جهت خود را انتخاب نکنیم و یا با یک نظام آدمکش همراه شده و خبری که آنها منبع آن بودهاند را بدون هیچگونه سند و مدرکی پذیرفته و قیاس نامناسب بین اینها و یک کشور دموکراتیک که حق دفاع از شهروندان غیرنظامی و مرزهای خود را دارد مرتکب شویم، آن وقت ما تروریسم را قدرتمند کردهایم.»
نماینده ویژه اسرائیل گفت: «کمتر از هشت روز پیش از اسرائیل خواسته شد اسناد و مدارکی در مورد بچههایی که سوزانده شدند، زنانی که به قدری به آنها تجاوز شده که پاهایشان شکسته است، خانوادهای که تمامی آنها در پناهگاه سوزانده شدهاند، را ارائه دهد. به این شکل دیگر ما با یک استاندارد دوگانه در حوزه رسانهها روبرو هستیم. نیویورک تایمز بدون هیچگونه اتلاف وقتی در صفحه اول خود اسرائیل را مسئول حمله به بیمارستان معرفی کرد و من میخواهم چیزی در این مورد بگویم. هیچکسی مسئول آنچه روی داد و آنچه روی خواهد داد و چون این جنگ است و در آن قربانیان زیادی را شاهد خواهیم بود، نیست به جز یک مقصر مشخص که باید پاسخگو نگه داشته شود. آن هم سازمان آدمکش و تروریستی است که این جنگ را شروع کرده و مسئول آن است. طرفی که خود را در جایگاه قربانی جا زده و بخشی از دیگر گروههای نیابتی رژیم آدمکش حاکم در ایران است که این برنامه آدمکشی، قتل و نابودی را تامین مالی و تسلیحاتی میکند و هدفش چیزی نیست چز از بین بردن اسرائیل و کشتار یهودیان.»
خانم کاتلر-وونش افزود: «از این رو باید صریح باشیم که پس از حوادث ۱۵ مهر، کسانی بودند که این حملات را قاطعانه و بدون قیاس اخلاقی نامناسب، محکوم نکردند و گفتند اسرائیل هم فلان کار را میکند. آن زمانی است که میدانیم نقابها کنار گذاشته شده و میدانیم که حمله آدمکشانه را یا نمیفهمند یا از این حمله به انسانیت و تمدن مشترک همه ما، حمایت میکنند. نهادی که هیچ احترامی برامی برای زندگی قائل نیست و آز آن به عنوان اسلحه در این جنگ استفاده میکند. این همان چیزی بود که در جریان خبرهای مربوط به بیمارستان خود را به وضوح نشان داد و یادآدوری برای افکار عمومی بود که در مورد اطلاعاتی که در دسترس آنها قرار میگیرد، احتیاط زیادی به خرج دهند و بدانند در جنگ با تروریسم آدمکش، مسئله دو طرف وجود ندارد. هیچ مقایسهای بین کشوری که برای دفاع از شهروندان خود و حق حاکمیت خود و نهادی که آدمکش و یهودستیز است، وجود ندارد. طرفی که میخواهد کشور اسرائیل را از بین برده و یهودیان را پاکسازی کند.»
نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی در پاسخ به این پرسش که حملات ۱۵ مهر چه تغییری در آینده اسرائیل ایجاد میکند گفت: «فکر کنم سوالی که باید بپرسیم این است که پس از حملات ۱۵ مهر، بر سر دیگر نقاط جهان چه خواهد آمد. و این که بدانیم گروه حکومت اسلامی یا داعش مانند حماس باید از بین برود. هیچ جایی برای مذاکره یا دلجویی با حکومت اسلامی مانند حماس، وجود ندارد. هیج راهی برای مذاکره یا دلجویی با نازیها یا «نبرد من» هم مانند حماس نبود. ایدئولوژی آنها و یهودستیزی آنها مشترک است و با چنین تروریسم آدمکشانهای هیچ راهی برای مذاکره وجود ندارد.»
او افزود: «فکرش را بکنید پس از حملات یازدهم سپتامبر، گردهماییهایی در خیابانهای نیویورک، یا محیطهای دانشگاهی یا شبکههای اجتماعی در حمایت از گروه اسلامی راه میافتاد. اگر چنین چیزی را درک نکنید، نمیفهمید چه چیزی در شهرهای جهان، در محیطهای دانشگاهی آمریکای شمالی و شبکههای اجتماعی روی داده که آنهم حمایت قاطع از حماس است. این را اول پاسخ دادم چون فکر کنم آنچه در اسرائیل روی خواهد داد، در بقای این است که بتوانیم از این جنگ دوام بیاوریم.»
خانم کاتلر-وونش گفت: «دلیل این که من حالا به عنوان نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودیستیزی در آمریکای شمالی هستم، این است بگویم که کشور اسرائیل در حال جنگ است. تمامی نیروهای نظامی فراخواهده شدهاند. هر سه فرزند من جزو نیروهای ارتش هستند ولی فقط همسر و خانواده و نیروهای فعال و ذخیره ما نیستند که درگیر جنگ هستند. جامعه غیرنظامی ما هم شاهد جنگ هستند. هزاران خانواده مجبور به ترک خانه خود شدهاند. از ۱۹۹ خانوادهای که از آنها گروگان گرفته شده، به شدت نگران هستند و نیاز به کمک دارند. در بیمارستانها شمار زیادی زخمی وجود دارد و به بانک خون برای کمک به آنها نیاز وجود دارد. مردهشور خانهها با حجم بالایی از اجساد روبرو هستند که باید به شکل درست و آیینی به خاک سپرده شوند. خیلی نیازها وجود دارد و حتی شهروندان غیرنظامی هم برای این جنگ اعزام شدهاند. در این فضا هیچ امکانی وجود ندارد که گفت بعد از آن چه روی میدهد. ولی یک چیز برای اسرائیلیها مشخص است. آن هم این که پارادایمی که میگوید میشود از تروریسم دلجویی کرد، فروشکسته است. با هرکسی که دیدگاه یهودستیزانه دارد، علیه یهودیان به شکل انفرادی و یا با کشور آنها خصومت دارد، نمیشود مذاکره کرد. با تروریستی که در پی نابودی شما است، هیچ مذاکرهای وجود ندارد. این چیزی بود که اسرائیل در ۱۵ مهر با آن روبرو شد و این که فارغ از هر خط سیاسی یا دینی، امکان دلجویی از تروریسم وجود ندارد و نمیشود با آن مذاکره کرد. چون از مذاکره استفاده میکند تا خود را قویتر کرده تا حملات وحشیانهتر و سبعانهتری علیه مردم ما انجام دهد.»
نماینده ویژه اسرائیل با توجه به افزایش یهودستیزی به اشکال مختلف و این که چه جاهایی بیشتر آن را شاهد هستند گفت: «شاهد افزایش چشمگیری از یهودستیزی در فضای مجازی، خیابانها و در محیطهای دانشگاهی هستیم که خواستار اخراج دانشجویان یهودی هستند. حملات مستقیمی علیه یهودیان همه جا در حال اجرا است. حالا، لحظهای برای فهمیدن یهودستیزی است و این را باید فهمید که نمیشود بدون روش جامع و فراگیر، با یهودستیزی مقابله کرد. این که صهیون ستیزی، نوع جدید یهودستیزی است که باعث شده حملات علیه یهودیان، تقویت شود.»
وقتی در تجمع یا دانشگاهها میگویند فلسطین از رود تا دریا آزاد میشود، این یک جمله نابودگرانه است که میگوید اسرائیل هیچ مرز و مشروعیت و حقی نداردمیخال کاتلر-وونش، نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی
او افزود: «من در آمریکا با مقاماتی چون شهردارها و روسای دانشگاهها دیدار میکنم چون تعریف مشخصی برای یهودستیزی وجود دارد. ائتلاف بینالمللی یادآوری هالوکاست و پس از یک روند طولانی و دموکراتیک، مفهوم و تعریف مشخصی برای یهودستیزی معرفی کرده که حدود ۴۰ کشور جهان و بیش از یک هزار نهاد آن را قبول کردهاند. این تعریف میگوید مانند هر ویروسی - مانند کوید - که در حال شیوع است، اگر در مقابل برخی سویههای مشخص آن واکسن بزنید، دیگر سویههای این ویروس هم جمع شده هم قویتر شده و هم شدیدتر شایع میشوند و در واقع در مقابل این ویروس هیچ کار خاصی نکردهاید. یهودستیزی هم یک ویروس است که قدمت هزاران ساله دارد و طبق قرارداد اجتماعی زمان خودش از دین گرفته یا علم یا حقوق بشر، به اشکال مختلف سویه دارد.»
خانم کاتلر-وونش گفت: «در حال حاضر هر کسی که نه فقط ظاهری که در عمل یهودستیزی را فهیمده و با آن مقابله نکند، باید طبق معرفی مشخص ائتلاف بینالمللی عمل کند که در آن تمامی اشکال یهودستیزی آمده است. در غیر این صورت سویههای دیگر یهودستیزی را درک میکنیم و صهیونستیزی، شکل دیگری از یهودستیزی است مانند گزارشهایی که در جریان خبر بیمارستان در رسانهها شاهد بودیم که از استاندارد دوگانه استفاده کردند. وقتی در تجمع یا دانشگاهها میگویند فلسطین از رود تا دریا آزاد میشود، این یک جمله نابودگرانه است که میگوید اسرائیل هیچ مرز و مشروعیت و حقی ندارد. با این نگاه شهروندان اسرائیلی کشته شده و زنانی که به آنها تجاوز شده و بچههایی که از بغل مادر گرفته شده و سوزانده شده انسان نبودند و کسانی که این کار را انجام دادهاند و یا در محکوم کردن آن تعلل کردند، حق انسانیت آنها را در نظر نگرفتند. برای ما این لحظهای است که بگوییم در تمامی جهان مفهوم یهودستیزی باید مطابق با تعریف ائتلاف بینالمللی باشد که تمامی اشکال و سویههای تنفر را شناسایی کرده و راه مقابله با آن را مشخص میکند.»
نماینده ویژه اسرائیل در مورد مکانهایی که در حال حاضر شاهد بیشترین فعالیت یهودستیزانه هستند گفت: «ما گسترش یهودستیزی را در شبکههای اجتماعی شاهد هستیم تازه ما در تمامی شبکههای اجتماعی حضور نداریم و فقط از شماری از محیطهای متعارف مانند فیسبوک و گوگل و تیکتاک صحبت میکنیم. ما میدانیم یهودستیزی در حال گسترش است و در زمانی که من نماینده پارلمان اسرائیل بودم، گروه کاری برای مقابله با یهودستیزی آنلاین راه انداختم. در شروع زمان کوید، یک یهودستیزی گسترده در فضای مجازی شروع شد.»
او افزود: «به مرور فهمیدهایم که همانند جهان واقعی یعنی محیطهای دانشگاهی یا فضای امنیتی پلیس، فضای اجتماعی هم به یک تعریف مشخص از یهودستیزی نیاز دارد. این تعریف باید در برنامه اجرایی قرار گیرد و شفافیت هم باید باشد که ما ببینیم این برنامه چگونه اجرا میشود. این را هم باید بدانیم که چیزی که آنلاین روی میدهد، آنلاین باقی نمیماند. آن چه در فضای مجازی روی میدهد، پخش شده و بعد راه خود به جهان واقعی را پیدا میکند و در محیط دانشگاهی یا تجمع اعتراضی خود را نشان میدهد. هیچ حد و مرزی برای آنچه در فضای مجازی و جهان واقعی روی میدهد وجود ندارد. آنچه در فضای مجازی میبینیم میتواند در مورد وقایع پیش رو، یک نشانه باشد. مانند حملهای که به کنیسه یهودیان در پیتسبورگ روی داد. آن فضای مجازی، نشانگر سبعیت وحشیانه جهان واقعی علیه یهودیان بود و ما باید در این مورد جدیت بیشتری به خرج دهیم چون فضای مجازی جایی است که نسل جوان ما از آن به عنوان منبع کسب اطلاعات، استفاه میکند. قانونگذاران و ائتلاف نمایندگان ویژه مانند من باید تمامی شبکههای اجتماعی را پاسخگو نگه دارند تا در آن اطلاعاتی پخش نشود که بعد در جهان واقعی خود را نشان دهد. حتی همین الان و مشخص کردن حماس به عنوان یک نهاد تروریستی آدمکش، باید از جهان مجازی شروع شود تا شبکههای اجتماعی به جایی برای جذب نیرو یا آموختن تسلیحاتی که در حمله ۱۵ مهر از آنها استفاده شد، نشوند. اولین کاری که باید بکنیم تعریف مشخص آن است و برای هرگونه مقابله باید از آن استفاده کنیم.»
نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی در پاسخ به این پرسش که چطور میشود در مورد وضعیت جنگی فعلی اسرائیل با بقیه گفتوگو کرد گفت: «یک نشانگر خوب برای این که بتوانید با کسی وارد گفتوگو شوید، این است که ببینید آیا توانایی محکوم کردن حوادث ۱۵ مهر را دارد یا نه. اگر کسی نتواند وحشیگریهایی که ۱۵ مهر روی داد را محکوم کند، یا بخواهد آن فجایع را توجیه کند، پس طرف مقابل در کنار کسانی است که حمله را انجام دادند. در مورد آن چه روز ۱۵ مهر روی داد، هیچگونه روایت دو طرف وجود ندارد. همان طور که گفتم بچهها را از بغل مادرشان گرفته، ربودند و هنوز در غزه گروگن گرفته شدهاند. یا تمامی اعضای یک خانواده که زنده سوزانده شدند. هر کسی این را توجیه کرده و قاطعانه آن را محکوم نکند، پس آن زمان با کسی روبرو هستیم که همسو با کسانی است که انسانیت مشترک ما را هدف گرفتهاند.»
خانم کاتلر-وونش در پاسخ به این که برخی به بحث حمله حماس به اسرائیل ممكن است اشاره یا محكوم کنند اما در ادامه چیزی مانند «ولی اسرائیل هم...» اضافه میکنند گفت: «همان لحظهای که کسی بخواهد آنچه روز ۱۵ مهر روی داد را توجیه کند، آن زمان ما با یک مشکل روبرو هستیم. دوم این که باید از حقایق مطلع باشیم چون کسانی که چنین حملاتی را انجام داده، مردم خودشان را هم گرفتار کردهاند. حتی اجازه نمیدهند به کریدور بشردوستانه بروند. اجازه دسترسی به کمک بشردوستانهای که برای سالها به آنها میشود هم ندارند چون تمامی آن کمکها را صرف کندن تونل و آمادگی برای این حمله میکنند. آنها را به عنوان سپر انسانی گرفته و زیر بیمارستان تونل حفر میکنند. دو میلیون انسان را به خاطر اهداف آدمکشانه خود گروگان گرفتهاند.»
هر کسی که حامی فلسطینیها است، باید حماس را محکوم کند. همانند حکومت اسلامی یا داعش که صلح نمیخواست، حماس هم همین است. این چیزی است که به لحاظ اخلاقی از قعطیت برخوردار است و چیز مبهمی نیستمیخال کاتلر-وونش، نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی
او افزود: «لحظهای که شما این آدمکشهای تروریست را تقویت کنید، شرط و شروط بگذارید که این برای رسیدن فلسطینی ها به صلح است، آن زمان توجیه کردهاید که کشتار و غارت و تجاوز هم توجیه دارد. صلح برای فلسطینیها راه دارد و فقط باید حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسند و زبان یهودستیزانهای که هالوکاست را انکار میکند کنار بگذارند. کسانی که در تجمعها در حمایت از حماس شعار میدهند یا میگویند از رود تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد، به صراحت گفتهاند از تشکیل دو دولت مستقل حمایت نمیکنند و فقط همه چیز را میخواهند. آنها حق هرگونه سرنوشتی را از یهودیان میگیرند. این تعریف مرزهای ۱۹۶۷ نیست و منظور آنها ۱۹۴۸ و تشکیل اسرائیل است. این بحثی با بررسی دو طرف نیست.»
نماینده ویژه اسرائیل گفت : «هر کسی که حامی فلسطینیها است،باید حماس را محکوم کند. همانند حکومت اسلامی یا داعش که صلح نمیخواست، حماس هم همین است. این چیزی است که به لحاظ اخلاقی از قعطیت برخوردار است و چیز مبهمی نیست. شما نمیتوانید داعش را با آمریکا، نازیها را با جبهه متفقین و حماس را با کشور اسرائیل مقایسه کنید. با مقایسه این دو، فقط خصم و اهریمن را تقویت کردهاید. این کاری که کردهاند هیچ توجیهی ندارد. تصور کنید کسی بگوید القاعده در حملات یازدهم سپتامبر توجیه داشت که این کار را انجام دهد. پاسخ به چنین حرفی باید برای همه موارد مانند این، یکی باشد در غیر این صورت این استاندارد دوگانه خواهد بود.»
نماینده ویژه اسرائیل در مقابله با یهودستیزی در پاسخ به پرسشی در مورد نقش جمهوری اسلامی و اخبار رسانههای حکومتی در مورد جنگ اسرائیل و حماس گفت: «رژیم آدمکش حاکم در ایران هم مردم شجاع و شگفتانگیز ایران را گروگان گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی علنی خواستار از بین بردن اسرائیل و آمریکا شده و حتی در شبکههای اجتماعی هم این را گفتهاند. رژیم آدمکش حاکم بر ایران، مایه اصلی حرکت و فعالیت حماس است که همان دیدگاه خیلی از گروههای نیابتی دیگر را دارد که در اطراف اسرائیل حضور دارند. ما حزبالله را در شمال داریم که تهدید کرده دقیقا کاری را میکند حماس کرده و تحت حمایت رژیم حاکم بر ایران است. در مرز با سوریه میدانیم که جمهوری اسلامی آنجا است.»
خانم کاتلر-وونش گفت: «رژیم آدمکش حاکم بر ایران که سرشار از یهودستیزی است به طور مشخص تمامی تعریفهای به روز و نوین یهودستیزی از جمله صهیون ستیزی را هم دارد. این که مقابله با صهیون مقابله با یهودیان است، چیزی است که تمامی جهان باید به آن توجه کند. باور من این است که مردم ایران بر خلاف نظام حاکم بر ایران، بهتر از هرکسی میدانند خطر مذاکره و دلجویی با یک رژیم آدمکش که در پی نابودی بنیان آن است، چیست. چون میخواهند زندگی و آزادی را گرفته و به جای آن خلافت بنا کنند. رژیمی که هیچ احترامی برای شهروندان خود قائل نیست.»
او افزود: «ما از آنچه رژیم آدمکش جمهوری اسلامی با مردم ایران میکند با خبر هستیم. آنها را مسموم کرده، میکشند، قصابی کرده و از بین میبرند. ما از همه این ها با خبر هستیم. رژیم آدمکش حاکم بر ایران دیدگاه و ایدئولوژی مشابهی با حماس، حزبالله و جنبش جهاد اسلامی فلسطین دارد که این آخری همان گروهی بود که موشک آنها به بیمارستان اصابت کرد. من با دانستن این که مردم ایران این را از همه بهتر میفهمند و میدانند، امید میگیرم. از خیلی از مردم جهان و شجاعت آنها امید میگیرم که باید بدانند این گونه عملیات تروریستی از سوی جمهوری اسلامی در ایران یا حماس و یا دیگر گروههای نیابتی ایران هیچگاه قابل دلجویی و فرونشانی نیست و این حمله آنها علیه تمدنی است که همه ما میشناسیم. شاید با یهودیان و کشور یهودیان آغاز شود ولی با یهودیان و کشور یهودیان تمام نخواهد شد.»