لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۷

عراق و آمریکا برای تشکیل کمیته‌ مذاکره در مورد آینده نیروهای ائتلاف بین‌المللی توافق کردند


چند سرباز آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد واقع در استان انبار عراق. (آرشیو)
چند سرباز آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد واقع در استان انبار عراق. (آرشیو)

عراق روز پنجشنبه پنجم بهمن، از موافقت واشنگتن و بغداد بر سر تشکیل کمیته‌ای برای آغاز گفت‌وگوها درباره آینده حضور ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در عراق خبر داد.

وزارت خارجه عراق، هدف از تشکیل این کمیته را تعیین یک جدول زمانی برای خروج تدریجی سربازان و پایان ماموریت نیروهای ائتلاف در آن کشور عنوان کرد.

ایالات متحده ۲۵۰۰ سرباز در عراق دارد که ماموریت آنها، ارائه مشاوره و کمک به نیروهای محلی به منظور جلوگیری از ظهور مجدد گروه تروریستی داعش است. صدها سرباز از کشورهای عمدتا اروپایی نیز در ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق مشارکت دارند.

دولت عراق می‌گوید داعش شکست خورده و کار ائتلاف به پایان رسیده است، اما تمایل دارد برقراری روابط دوجانبه با اعضای ائتلاف از جمله همکاری‌های نظامی در حوزه‌های آموزشی و تجهیزات را بررسی کند.

بغداد همچنین می‌گوید حملات تقریبا روزانه شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی به پایگاه‌های نیروهای ائتلاف و حملات تلافی‌جویانه ایالات متحده به آنها، که به‌ویژه پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل شدت یافته، موجب بی‌ثباتی فزاینده عراق شده است.

قرار است مذاکرات مقامات نظامی دو طرف، با هدف ارزیابی الزامات عملیاتی و کارایی نیروهای امنیتی عراق و تهدیدهای پیش روی آنها برگزار شود که بر اساس آن، سرعت خروج نیروهای ائتلاف و آینده روابط دوجانبه با عراق تعیین خواهد شد.

در همین ارتباط، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه چهارم بهمن، به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد که آلینا رومانوفسکی، سفیر آمریکا در عراق، پیامی را در ارتباط با پایان فعالیت ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده در عراق و نحوه جایگزینی آن به فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، تحویل داده است.

مقامات آمریکایی و عراقی می‌گویند مذاکرات مزبور ماه‌ها طول خواهد کشید، نتیجه آن مشخص نیست، و خروج نیروهای آمریکایی از عراق «قریب‌الوقوع» نیست.

واشنگتن نگران است که خلا امنیتی ناشی از هرگونه خروج سریع نیروهای آمریکایی از عراق توسط جمهوری اسلامی یا داعش پر شود.

جمهوری اسلامی مدعی است که حضور نظامی آمریکا باعث بروز تنش در خاورمیانه می‌‌شود و خواهان خروج نظامیان آمریکایی و غربی از منطقه است. در مقابل، آمریکا و متحدانش رفتار جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن را عامل بی‌ثباتی در منطقه می‌دانند.

داعش نیز در مناطق بیابانی «سلول‌های خفته» دارد و به‌رغم اینکه کنترل هیچ منطقه‌ای را در دست ندارد، اما هر از چندگاهی نیروهای عراقی و پیشمرگ‌های کُرد را هدف حملات خود قرار می‌دهد.

آمریکا در زمستان سال ١٣٨١ به رژیم صدام حمله کرد و پس از سرنگونی سریع حکومت او، عمده نیروهای خود را تا اواخر پاییز ۱۳۹۰ در این کشور نگه داشت.

اما تنها سه سال پس از خروج نیروهای آمریکایی، ظهور داعش موجب شد بار دیگر ایالات متحده هزاران سرباز خود را این بار به منظور جنگ با این گروه تروریستی، به عراق اعزام کند.

XS
SM
MD
LG