برخی منابع آگاه میگویند آمریکا و عراق قرار است مذاکراتی را برای پایان دادن به فعالیت ائتلاف نظامی بینالمللی به رهبری ایالات متحده در عراق و چگونگی جایگزینی آن آغاز کنند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از قول چهار منبع آگاه نوشت، آلینا رومانوفسکی، سفیر آمریکا در عراق، پیامی را در همین ارتباط به فواد حسین وزیر امور خارجه عراق تحویل داده است.
این منابع که رویترز هویت آنها را مشخص نکرده مدعی شدهاند که ایالات متحده از الزام گروههای شبهنظامی عراقی مورد حمایت جمهوری اسلامی برای توقف حملات به اهداف آمریکایی در عراق، قبل از شرکت در مذاکرات، صرفنظر کرده است.
در حالی که دولت عراق بدون اشاره به جزئیات بیشتر گزارش داده «نامهای مهم» دریافت کرده و نخستوزیر آن را به دقت بررسی خواهد کرد، اما انتظار میرود که این مذاکرات چندین ماه طول بکشد، ضمن اینکه نتیجه آن نیز مشخص نیست.
ائتلاف نظامی بینالمللی به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ میلادی و پس از ظهور گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی یا داعش در عراق و سوریه تشکیل شد.
آمریکا برای جلوگیری از ظهور مجدد داعش، دو هزار و ۵۰۰ سرباز در عراق را نگه داشته است. همچنین صدها سرباز از کشورهای عمدتا اروپایی نیز هنوز در عراق حضور دارند.
عراق از زمان آغاز جنگ غزه بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس شاهد افزایش حملات متقابل بین شبهنظامیان مورد حمایت حکومت ایران و نیروهای آمریکایی بوده است.
جمهوری اسلامی مدعی است که حضور نظامی آمریکا باعث بروز تنش در خاورمیانه میشود و خواهان خروج نظامیان آمریکایی و غربی از منطقه است. در مقابل، آمریکا و متحدانش رفتار حکومت ایران و گروههای نیابتی آن را عامل بیثباتی در منطقه میدانند.
فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، سنتکام، بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکا در پاسخ به حملات گروههای شبهنظامی عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی به پایگاه «عینالاسد» در عراق، مواضع این گروهها را مورد حمله قرار دادند.
روند مذاکرات برای خروج نیروهای ائتلاف از عراق از سال گذشته آغاز شده بود، اما با شروع جنگ غزه متوقف شد. مقامات عراق و آمریکا امیدوارند آغاز این مذاکرات بتواند فشار سیاسی بر دولت السودانی و همچنین حملات به نیروهای آمریکایی را کاهش دهد.