لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۷

اختلاف بر سر «ریش» نظامیان در عراق


مقتدا صدر روحانی تندرو شیعه، بخشنامه وزارت کشور درباره ریش ماموران نظامی را معصیت خوانده است
مقتدا صدر روحانی تندرو شیعه، بخشنامه وزارت کشور درباره ریش ماموران نظامی را معصیت خوانده است
دستورالعمل تازه دولت عراق که ریش گذاشتن نیروهای نظامی و انتظامی در زمان انجام وظیفه را ممنوع می کند به موج تازه ای از اختلاف نظر میان برخی گروه های سیاسی این کشور دامن زده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پیش از این دولت عراق به نیروهای نظامی و انتظامی این کشور اجازه می داد که در صورت تمایل بتوانند تا حد معینی ریش بگذارند اما از ماه آوریل وزارت کشور عراق با صدور فرمانی از همه نیروهایش خواست تا برای «مصلحت عمومی» ریش خود بتراشند.

ریش داشتن در بسیاری از کشورهای مسلمان معمولا به نشانه ایمان و اعتقاد فردی و یا علامتی برای بنیادگرایی اسلامی شناخته می شود. در عراق، افراد ریش دار معمولا وابسته به گروه های شبه نظامی شیعه و سنی محسوب می شوند که در چندسال اخیر علیه یکدیگر و یا علیه نیروهای ائتلاف جنگیده اند.

ابو حیدر که در اداره پلیس عراق کار می کند با انتقاد از بخشنامه جدید وزارت کشور به خبرگزاری رویترز گفته است این فرمان آرزوهای او را برای رسیدن به آزادی های مذهبی در دوران پس از صدام حسین بر باد داده است.

به گفته ابوحیدر که مکانیک اداره پلیس است این بخشنامه «دخالت مستقیم در آزادی های فردی است.»

واکنش ها به این دستورالعمل تازه وزارت کشور عراق تاکنون متفاوت بوده است.
بسیاری از شهروندان عراقی معتقدند که نیروی نظامی خوش پوش با صورتی تراشیده نشان می دهد که سربازان و ماموران پلیس این کشور فارغ از تعلقات مذهبی یا سیاسی در حال انجام وظیفه اند.

حامد المطلك، عضو كميسيون امنيتي و دفاعي در مجلس عراق مي گوید «ریش داشتن ماموران نظامی می تواند حاوی این پیام باشد که انها به گروهی سیاسی یا مذهبی تعلق دارند و این چیزی نیست که ما برای نیروهای امنیتی مان بخواهیم.»

در جناح مقابل، مقتدا صدر، روحانی تندرو شیعه (که چند سال قبل نیروهای شبه نظامی تحت امرش با نیروهای آمریکایی می جنگیدند اما حالا گروه او بخشی از دولت ائتلافی عراق است ) بخشنامه وزارت کشور را «معصیت» و توهین مذهبی دانسته است.

گروهی از نیروهای مسلح عراق نیز با ارسال شکایتی به دولت گفته اند که با این دستورالعمل، ازادی های فردی در این کشور محدود می شود.

اختلاف نظرها درباره این بخشنامه در شرایطی است که درگیری های قومی و مذهبی در سال های اخیر منجر به مرگ هزاران تن از شهروندان عراق شده و فروشگاه های عرضه کننده مشروبات الکلی در این کشور هدف بمبگذاری قرار گرفته اند.

چندماه قبل نیز اعلام شد یک گروه شبه نظامی شیعه که مخالف وضع ظاهری جوانان عراقی است دستکم ۱۴ نوجوان را به شکل فجیعی کشته است.

خبرگزاری رویترز از بغداد گزارش می دهد که همچنان مهمترین موضوع زندگی برای ساکنان پایتخت عراق اشتغال و بی برقی است.

حیدر فلاح، ۲۹ ساله، که هم پلیس است و هم آرایشگر و در شهرک صدر در حومه بغداد زندگی می کند معتقد است‌ «آیا ما همه مشکلات کشور مثل بیکاری و فساد اداری و ارایه خدمات اولیه را حل کرده ایم؟ مسلما، نه. برعکس ما فقط خودمان را با مسایلی مثل ریش و روسری مشغول کرده ایم.»
XS
SM
MD
LG