وزیر فرهنگ دولت ابراهیم رئیسی در سخنانی در دانشگاه الزهرا مدعی شد که دولت ابراهیم رئیسی به آزادی بیان متعهد بوده و مبنای آن را بر گفتوگو با اصحاب فرهنگ و هنر گذاشته است.
اسماعیلی در ادامه به مشکلات قضاییِ پیشآمده برای برخی از هنرمندان، دانشجویان و روزنامهنگاران در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و اضافه کرد: «رئیسی در سال ۱۳۹۸ بسیاری از دانشجویانی را که احکام قضایی قطعی و در حالِ اجرا داشتند، با مشورت رهبری عفو کردند.»
او ادامه داد: «بعضی از هنرمندانی که الان علیه انقلاب و نظام صحبت میکنند، از عفوشدگان سال ۹۸ هستند. بسیاری از این افراد، احکام زندان هفتساله و پنجساله داشتند، اما آیتالله رئیسی بهعنوان رئیس قوه قضائیه نامه نوشته و بسیاری از هنرمندان، دانشجویان و روزنامهنگاران را عفو کردند.»
اسماعیلی در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر «نداشتنِ آزادیِ پس از بیان» بیان کرد: «در میان مسئولان انقلاب اسلامی از جمله رهبر انقلاب، افرادی وجود دارند که خود درد کشیدهاند. کسانیکه طعم تلخ ظلم و جور را کشیدهاند، در مسند قدرت نمیتوانند نسبت به این مسائل بیدغدغه باشند. مسئولان، حفظ و حراست از آزادی بیان و اندیشه را وظیفه خودشان میداند.»
وزیر ارشاد جمهوری اسلامی تاکید کرد: «مگر میشود در جامعه امنیت نباشد و از آزادی بیان صحبت کرد؟ امنیت جامعه خط قرمز است و نباید اجازه داد مطالبات مردمی و دانشجویی به جایی ختم شود که امنیت به خطر بیفتد و جامعه ناآرام شود.»
در همین حال روزنامه فرهیختگان خطاب به اسماعیلی نوشت: «وزیر فرهنگ هستید نه پلیس مچگیری»
این روزنامه با اشاره به سخنان وزیر ارشاد در دانشگاه الزهرا نوشته است: «از ابتدای اتفاقات یکی دو ماه اخیر وزیر ارشاد اظهاراتی درباره هنرمندان داشته که بیشتر از موضع پلیسی مچگیر بوده نه وزیر فرهنگ»