بیش از صد تن از اهالی سینمای ایران روز پنجشنبه ۱۵ آذر ضمن محکوم کردن تصویب قانونی به اسم «حجاب و عفاف» این مصوبه را عامل «تحقیر ایرانیان» و مغایر با حقوق انسانی و در ضدیت با میهندوستی دانستند.
امضاکنندگان این بیانیه تصریح کردند: «قانون تازه حجاب و عفاف، به مثابه اعلام جنگی تمامعیار با مردم ایران است. گویی اگر بخواهند نقشهای برای تخریب کشور و تفرقه میان مردم بکشند، چنین کنند.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «مجازاتهایی برای تن ندادن به حجاب اجباری زیر عنوان قانون، که پشتوانهی مردمی ندارد و حتی شامل کودکان نیز میشود، توهین آشکار به یکایک مردم ایران، نقض حقوق زنان و مغایر حقوق بشر است.»
سینماگران ایرانی همچنین در بیانیه خود همچنین خواستار پاسخ به این سوال شدند که «چگونه مجلس در میان این همه فساد و ناکارآمدی و انواع مشکلات اقتصادی مردم، آسیبهای زیستمحیطی و جنگهای منطقهای و در یکی از بحرانیترین شرایط کشور، قانونی ضد ایرانی وضع میکند که اجرای آن میتواند بحرانهای بیشمار ِ دیگری خلق کند؟.»
همایون اسعدیان، ستاره اسکندری، احترام برومند، رخشان بنیاعتماد، مریم بوبانی، پانتهآ بهرام، جعفر پناهی، هانیه توسلی، فریدون جیرانی، مانی حقیقی، منیژه حکمت، مسعود کیمیایی، هوشنگ گلمکانی- مازیار لرستانی، نادر مشایخی، علی مصفا، فاطمه معتمدآریا، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی از جمله امضاکنندگان این بیانیه اعتراضی هستند.
اعضای مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان روز ۱۰ آذرماه لایحه تحمیل حجاب اجباری را در ۷۴ ماده و ۵ فصل به قانون «حجاب و عفاف» تبدیل و اعلام کردند این قانون از ۲۳ آذر به مدت ۳ سال به صورت آزمایشی اجرا میشود.
این قانون و مفاد آن با انتقاد شدید اقشار مختلف مردم ایران روبرو شده است.
کارشناسان حاضر در برنامه تحلیلی شبانگاهی صدای آمریکا در روز چهارشنبه ۱۴ آذر، قانون تحمیل حجاب اجباری را در حد یک «متن حقوقی» و خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی دانستند.