لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۸

هشدار در مورد فعالیتهای سفارت ایران در کانادا


وزارت امور خارجه دولت فدرال کانادا به دیپلمات های ایرانی در اتاوا نسبت به رفتار سفارت ایران با شهروندان ایرانی تبار کانادا هشدار داد.

جان برد، وزیر امور خارجه دولت محافظه کار کانادا در بیانیه ای که در اختیار روزنامه نشنال پست قرار گرفته، تاکید کرده است «اتباع ایرانی مقیم کانادا مخالف حکومت سرکوبگر ایران بوده و برای زندگی بهتر به کانادا کوچ کرده اند. سفارت ایران نباید در انتخاب و گزینه آن ها دخالت کند. سازمان های امنیتی کانادا برای پیشگیری از انواع تهدید و رعب آفرینی نسبت به اتباع کانادا، اقدام خواهد کرد».

خبر تحرکات مقامات دولتی ایران در کانادا در مصاحبه حمید محمدی، کنسول و فرستاده فرهنگی سفارت ایران در اتاوا با یک نشریه فارسی زبان «ایرانیان خارج از کشور» که در ایران چاپ می شود، ظاهر شد. بنا به گزارش رسانه ها، آقای محمدی ظاهراً مصرانه از ایرانی تباران مقیم کانادا خواسته است تا «پست های کلیدی و بلندپایه را اشغال کنند» و «در برابر ذوب شدن در فرهنگ غالب کانادایی مقاومت کنند».

در این مصاحبه حمید محمدی که جمعیت ایرانی تباران مقیم کانادا را ۵۰۰ هزار نفر ارزیابی کرده، گفته است مهاجران ایرانی که اخیراً به کانادا کوچ کرده اند، «وابستگی و ارتباط قوی خود با وطن مادری شان را به طور جدی حفظ کرده اند» و این در حالی است که «نسل دوم و جوان تر» هم اکنون «پست های دولتی بانفوذ مشغول به کار هستند».

او در این مصاحبه از برنامه کشورش برای به کارگیری اتباع ایرانی کانادا تحت یک برنامه توسعه فرهنگی خبر داده است. وی خاطرنشان کرده است «تعداد کل جمعیت مهاجر کانادا تا سال ۲۰۳۱ به ۶۴ درصد افزایش خواهد یافت و تعداد ایرانیان نیز به دلیل زاد و ولد زیادتر می شود، بنابراین ما باید برای تقویت و غنی تر کردن فرهنگ این جمعیت رو به رشد، تمرکز زیادی روی برنامه های فرهنگی بگذاریم. تردیدی نیست که این جمعیت بزرگ ایرانیان فقط از طریق این برنامه ها و گردهمایی ها می توانند در خدمت ایران عزیزمان باشند».

بنا به گزارش روزنامه نشنال پست، کاردار سفارت جمهوری اسلامی و تنها دیپلمات ارشد ایران در کانادا روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای، گزارش روزنامه اتاوا سیتی زن مبنی بر نقش سفارت جمهوری اسلامی در اتاوا برای فعالیت در مسیر سیاست های تهران را به طور کامل رد کرد و گفت سفارت ایران از قوانین کانادا و قوانین بین المللی پیروی می کند.

نشنال پست از کارشناسان نقل کرده است که «مصاحبه آقای محمدی که به طور شگفت آوری بی پرده و صریح است، نه تنها وجهه و شهرت امنیت ملی کانادا در خارج از کشور را به خطر انداخته است، بلکه نوعی هراس واقعی از عملیات جاسوسی، استخدام و به کارگیری عوامل تروریستی و حمله احتمالی به ایالات متحده از مرزهای شمالی می آفریند».

دیوید هریس، مدیر برنامه اطلاعات تروریستی و بین المللی شرکت «تحقیقات راهبردی اینساینیس» و مامور پیشین اداره اطلاعات و امنیت دولت فدرال کانادا به نشنال پست گفته است «سفارت (جمهوری اسلامی در اتاوا) به خودی خود عامل تهدیدآمیزی برای امنیت عمومی و منافع ملی ما محسوب می شود و باید مدت ها پیش تعطیل می شد. من فکر می کنم که در معرض این خطر قرار داریم که برای کشورهایی که با آن ها نزدیکترین مناسبات را داریم، به جای این که یک متحد جدی باشیم، بیشتر به یک کشور مشکل آفرین بدل شویم».

ریک رات، سخنگوی وزیر امور خارجه دولت فدرال به نشنال پست گفته است «بر همگان آشکار است که ایران تهدید جدی برای صلح و امنیت جهانی محسوب می شود».

بنا به گزارش این روزنامه، آقای هریس سال گذشته در شهادت خود در برابر کمیته سنای دولت فدرال گفته بود که حکومت (ایران) هم اکنون «با تکیه کردن بر مهاجران ایرانی مقیم این کشور و قربانی کردن آن ها، حضور خصمانه ای در اتاوا» دارد.

آقای هریس گفته است حتی مهاجران تازه وارد ایرانی که با حسن نیت به کانادا قدم می گذارند نیز در معرض این خطر قرار دارند که از سوی عوامل جمهوری اسلامی به کار گرفته شوند. او گفته است «اگر مقامات ایران و هواداران جمهوری اسلامی فرصتی برای دست اندازی به اعضای خانواده این افراد در ایران پیدا کنند، اطلاعات آن ها را برای سوء استفاده از مهاجر برای جاسوسی برای حکومت مورد بهره برداری قرار می دهند.

مارتین رادنر، مدیر موسس « مرکز کانادایی مطالعات امنیتی و اطلاعاتی» می گوید: «ما باید نسبت به وجود دشمنانی که در پی سوء استفاده از اتباع کانادا به نفع خود هستند، هوشیار باشیم. من کاملاً می توانم تصور کنم که سفارت ایران با فردی که لزوماً تمایلی به کمک به وی ندارد، تماس می گیرد و می گوید اگر به ما کمک و با ما همکاری نکنید، اعضای خانواده شما در ایران در معرض خطر قرار خواهند گرفت.»
XS
SM
MD
LG