لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۶

معاون اول رئیسی: احداث ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار است


نیروگاه اتمی بوشهر. آرشیو
نیروگاه اتمی بوشهر. آرشیو

معاون اول رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌ریزی دولت ابراهیم رئیسی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای خبر داد و بر «تسریع در اجرای فازهای جدید» نیروگاه بوشهر تأکید کرد.

محمد مخبر چهارشنبه شب ۳۱ خرداد با تاکید بر آنچه «دو چندان شدن اهمیت انرژی هسته‌ای» نامید، گفت: «وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مکلف شده‌اند تا برنامه‌ای مدون و فازبندی شده برای احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی تدوین و منابع لازم برای اجرای این برنامه را در بودجه سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی کنند.»

برنامه دولت ابراهیم رئیسی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای پس از آن مطرح شده است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۲۱ خرداد در بازدید از نمایشگاه «دستاوردهای هسته‌ای» جمهوری اسلامی، صنعت هسته‌ای را «الزام ارتقای وضع زندگی مردم» دانست.

او بر توسعه انرژی هسته‌ای تاکید کرد و گفت که «باید حتماً بیست هزار مگاوات از برق مصرفی کشور هسته‌ای باشد.»

این برنامه دولت در شرایطی اعلام شد که هزینه احداث نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت یک هزار مگاوات تولید برق، به گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور پیشین ایران، حدود ۸.۵ میلیارد دلار بود اما شرکت‌های روسیِ طرف قرارداد، همین هزینه را حدود ۱۰ میلیارد دلار برآورد کرده‌اند.

از طرفی، بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه تولید یک هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی، یک میلیارد دلار است که هزینه نگهداری آن، کمتر از ۵ درصد در مقایسه با سایر مدل‌های تولید برق است.

این همان نکته‌ای است که به گفته شماری از کارشناسان، برق اتمی را برای ایران غیر اقتصادی می‌کند و پیگیری اهداف نظامی توسط جمهوری اسلامی را پررنگ تر می‌کند.

رضا غیبی، روزنامه‌نگار اقتصادی، در همین رابطه به صدای آمریکا گفته است: «اگر اولویت جمهوری اسلامی، توسعه و رفاه عمومی مردم بود، می‌توانست با هزینه‌های بسیار کمتری اقدام به تولید برق کند.»

وی با بیان این مطلب که تولید برق هسته‌ای پوششی بود برای فعالیت‌های هسته‌ای نظامی، تاکید کرد: «علاوه بر هزینه ساخت نیروگاه بوشهر که طرف روسی آن را ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرده، هزینه‌های پنهان چندصد میلیارد دلاری بخاطر معطل ماندن سه دهه‌ای اقتصاد بخاطر تحریم‌ها به کشور تحمیل شده است.»

XS
SM
MD
LG