لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۲

تجمع کارگران فولاد زاگرس بی نتیجه پایان یافت


تجمع اعتراضی حدود دویست نفر از کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس کردستان در تهران، روز چهارشنبه، پس از سه روز تحصن و تجمع بی نتیجه پایان یافت.

تجمع در برابر بیت رهبری و مجلس
این کارگران که از صبح روز دوشنبه در اعتراض به اخراج خود و پرداخت نشدن حقوق و مطالباتشان به تهران آمده و در خیابان پاستور تجمع کرده بودند، با وعده نماینده قروه در مجلس به شهرستان خود بازگشتند. خیابان پاستور محل چندین اداره و سازمان حکومتی و دولتی است.

۲۳۵ کارگر اخراج شده پس از آن که از تجمع در برابر استانداری و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه، و دفتر نماینده رهبری در سنندج، نتیجه ای نگرفتند و با بی اعتنایی مسئولان روبرو شدند، برای رساندن صدای خود به گوش مسئولان دولتی و حکومتی عازم تهران شدند.
تجمع این کارگران در آغاز دربرابر بیت رهبری برگزار شد اما پس از آن که، به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران با بی اعتنایی مسئولان دفتر بیت روبرو شدند، راهی مجلس شورای اسلامی شدند.

وضعیت کارگران اخراج شده
یکی از نمایندگان کارگران به خبرگزاری کار ایران گفت از کل ۲۸۵ کارگر این کارخانه، ۲۳۵ نفر با داشتن سابقه کار بین ۱۰ تا۲۰ سال از کار اخراج شده اند. به گفته این نماینده کارگران، بر اساس قانون مشاغل سخت و زیان آور، بیشتر این کارگران مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد می شوند اما از آنجا که کارفرما سهم چهار درصدی خود را به سازمان تامین اجتماعی نپرداخته است، آنان نمی توانند از این حق خود استفاده کنند. به گفته او، کارگران این کارخانه چهارماه است که حقوق دریافت نکرده اند و حق بیمه آنان نیز پرداخت نشده است. این در حالی ست که از سال گذشته نیز از کارخانه طلب دارند.

تداوم ده سال زیان دهی با توصیه معاون اول
مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس ضمن تأیید اخراج ۲۳۵ کارگر این کارخانه، علت این امر را زیان دهی کارخانه اعلام کرد. او افزود که کارگران اخراجی تا زمان تعیین تکلیف نهایی از بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

به گفته ابراهیم ملابیگی کارخانه ذوب فولاد زاگرس در سال ۱۳۸۲ در زمانی که محمدرضا رحیمی، معاون اول فعلی دولت احمدی نژاد، استاندار کردستان بود به منظور رونق اقتصادی شهرستان قروه، که محل تولد وی بود، تاسیس شد. اما به دلیل کارشناسی نبودن این طرح، هرسال بین ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده که در حال حاضر این زیان دهی به ۹۰ میلیارد تومان رسیده است. او علت ادامه فعالیت این کارخانه را به مدت ده سال در عین زیان دهی، توصیه ها ونامه نگاری های معاون اول دولت با وزارت صنعت و معدن و تجارت برای ادامه اجباری فعالیت آن اعلام کرد.

خواست های کارگران و ۳ روز مهلت
کارگران اخراج شده با تاکید بر لزوم دریافت حقوق معوق خود حاضر به دریافت مستمری از بیمه بیکاری نیستند و آن را برای معیشت خود کافی نمی دانند و خواستار بازگشت به کارند. در عین حال اکثر آنان به دلیل شرایط دشوار و زیان بار محیط کار از نظر جسمی فرسوده و دارای بیماری های شنوایی، وریوی هستند.

به نوشته خبرگزاری کار ایران، ایلنا، این کارگران در مدت ۳ روز تجمع، در شرایط دشوار و نامناسب و گرمای فوق العاده تهران،بدون دسترسی به امکانات بهداشتی به سر برده وشب ها در بهشت زهرا در آرامگاه آیت الله خمینی بیتوته کرده اند.

کارگران به ایلنا گفته اند که نماینده قروه از آنان خواسته است روز یکشنبه که تعطیلات مجلس به پایان می رسد ۵ نماینده خود را به تهران بفرستند. این کارگران می گویند در صورتی که مذاکرات در مدت ۳ روز به نتیجه نرسد، تجمع ها را از سر خواهند گرفت.
XS
SM
MD
LG