لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۹

معاون وزیر خارجه ایران از احتمال آتش بس در یمن خبر داد


حسین امیر عبداللهیان معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه ایران
حسین امیر عبداللهیان معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه ایران

معاون وزارت امور خارجه ایران روز سه شنبه از احتمال توقف حملات هوایی عربستان علیه مواضع شبه‌نظامیان حوثی در یمن خبر داد و ابراز امیدواری کرد که گروه‌های مختلف یمنی بلافاصله پس از آن، بر سر میز مذاکره بیایند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، حسین امیرعبداللهیان در آغاز نشست سه جانبه معاونان وزرای خارجه ایران، ‌سوئیس و سوریه در تهران گفت به دنبال مجموعه تلاش‌هایی که انجام شده است، خوش بین هستیم در ساعات آینده شاهد توقف حملات نظامی به یمن باشیم. وی درباره «مجموعه تلاش‌های» صورت گرفته توضیح بیشتری نداد.

ابراز امیدواری این مقام دولتی ایران به توقف حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان علیه مواضع شورشیان شیعه حوثی در یمن، در حالی است که ریاض تهران را به حمایت از آنها و دخالت در امور داخلی یمن متهم می‌کند. تهران این اتهام را رد می‌کند.

معاون عربی آفریقای وزیر امور خارجه ایران همچنین ابراز امیدواری کرد در ساعات آینده و پس از توقف حملات، گروه‌های مختلف یمنی بر سر میز مذاکره گرد آیند و برای تقویت روند سیاسی در آن کشور تلاش کنند.

نشست سه جانبه معاونان وزرای امور خارجه ایران، سوئیس و سوریه در تهران با هدف بررسی راه‌کارهای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه بین المللی به سوریه روز سه‌شنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

ساعاتی پس از این اظهارات خوش‌بینانه آقای امیرعبداللهیان، خبرگزاری رویترز از فرمان آماده باش ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی به گارد ملی آن کشور، برای پیوستن به عملیات نظامی در یمن خبر داد.

عملیات عربستان علیه حوثی‌های یمن تاکنون توسط نیروهای هوایی و زمینی ارتش دنبال می‌شد؛ اما گارد ملی مجهزترین نیروی نظامی عربستان است که ساختاری جداگانه داشته و تحت مدیریت وزارتخانه‌ مربوط به خود اداره می‌شود.

به دنبال پیشروی حوثی‌ها در سال گذشته به سمت صنعا، پایتخت، عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری قانونی یمن پس از مدتی حبس خانگی، به شهر بندری عدن در جنوب کشور گریخت و با آغاز پیشروی شیعیان حوثی به سمت آن شهر، یمن را به مقصد ریاض ترک کرد و خواستار کمک عربستان برای مقابله با حوثی‌ها شد.

عربستان سعودی به همراه برخی از همپیمانان منطقه‌ای آن، از رور ششم فروردین ماه حملات هوایی علیه مواضع شورشیان حوثی را آغاز کردند. اقدامی که با واکنش تند ایران روبرو شد، و ضمن تکذیب حمایت تسلیحاتی از شیعیان حوثی، خواستار گفتگوی همه طرف‌های درگیر شده است.

ایران طرحی چهار ماده‌ای برای پایان دادن به بحران در یمن پیشنهاد کرده است که در آن خواستار آتش بس فوری، ارسال كمك‌های انسان‌دوستانه برای غيرنظاميان، تسهيل گفتگو میان گروه‌های يمنی و تشكيل يک دولت فراگير وحدت ملی که همه طرف‌ها را شامل شود، شده است.

ریاض با این طرح پیشنهادی تهران مخالفت کرده و عادل الجبیری سفیر عربستان در ایالات متحده گفته است که «تهران نمی‌تواند در گفتگوها درباره آینده یمن» حضور داشته باشد.

ايالات متحده حمايت خود را از ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کرده و روز یکشنبه ناو هواپيمابر «تئودور روزولت» و يک ناو موشک‌‌انداز را از آب‌های خلیج فارس به سمت خلیج عدن اعزام کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس اعزام ناوگان دريايی آمريکا به سمت آب‌های اطراف یمن، در پی انتشار گزارش‌هايی از حرکت هشت کشتی جنگی ايران به سمت يمن صورت گرفته است. برخی احتمال می‌دهند این کشتی‌ها حامل کمک‌های تسلحاتی برای شورشیان حوثی باشد.

با این حال، خبرگزاری رويترز به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمريکا نوشت، ماموريت ناوگان اعزامی آمریکا به آب‌های یمن، رهگيری و مقابله با کشتی‌های ايرانی نيست.

XS
SM
MD
LG