سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به یادداشت وزیر امور خارجه ایران در روزنامه نیوریورک تایمز، که خواستار توجه جهانی به ریشههای ناآرامی در منطقه شده است، گفت مشخص نیست در مقاله او دقیقا چه پیشنهادی ارائه میشود.
ماری هارف روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت، منطقه مورد بحث منطقهای پیچیده است و بازیگران زیادی در آنجا هستند، که یکی از آنها ایران است. وی در ادامه گفت ایران نقشی مخرب و فعالیتهایی داشته که منجر به بیثباتی میشده و افزود عمل کردن مهمتر از کلمات بر روی کاغذ است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با بیان این که ایالات متحده شاید به مطرح کردن مشکلات با ایران اکتفا کند، گفت ما به دنبال یافتن راه برای همکاری با متحدان خود در خلیج فارس هستیم؛ اما وی در مورد ایران گفت «ما همواره گفتهایم که با آنها هماهنگی نمیکنیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان نمونه، به عراق اشاره کرد و گفت بهتر است در مبارزه علیه داعش، ایران بطور مستقیم از دولت آن کشور حمایت و با آن همکاری کند، تا این که صرفاً مسائل قومی و مذهبی را در نظر گیرد. به گفته خانم هارف، آمریکا عملکرد ایران در عراق را تحت نظر دارد.
محمدجواد ظریف در یادداشتی با عنوان «پیامی از جانب ایران» در روزنامه نیویورک تایمز که روز دوشنبه منتشر شد، با اشاره به تفاهم سیاسی ایران و غرب برای دستیابی به توافقی جامع بر سر برنامه هستهای کشورش و رفع نگرانیهای بينالمللی در این زمینه، گفت وقت آن است به مسائل مهمتری مانند ناآرامیهای اخیر در خاورمیانه پرداخته شود.
وزیر امور خارجه ایران در بخشی از این یادداشت، به طرح ایران برای پایان دادن به بحران جاری در یمن اشاره کرد و گفت در این طرح چهار مادهای، ما خواستار آتش بس فوری، كمكهای انساندوستانه برای غيرنظاميان در يمن، تسهيل گفتگو میان گروههای يمنی و تشكيل يك دولت فراگير وحدت ملی که همه طرفها را شامل شود، هستیم.
وزیر خارجه ایالات متحده اواسط اسفند ماه گذشته به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اطمینان داد که واشنگتن در گفتگوهای هستهای جاری با ایران به دنبال یک معامله بزرگ نیست و «اقدامات بیثباتکننده» ایران در منطقه را نادیده نمیگیرد.
عربستان سعودی و ایالات متحده ایران را به حمایت از شورشیان حوثی در یمن و دخالت در امور داخلی آن کشور متهم میکنند. تهران این اتهام را رد کرده و میگوید حمایتش از شیعیان حوثی در یمن معنوی است و کمکهای ارسالی ایران به آنها نیز بشردوستانه است.