لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۵

برنامه جهانی غذا درباره «کاهش خطرناک» مواد غذایی حیاتی در غزه هشدار داد


ساختمانی در شهر رفح واقع در جنوب غزه که هدف حمله قرار گرفته است.
ساختمانی در شهر رفح واقع در جنوب غزه که هدف حمله قرار گرفته است.

در پی حمله مرگبار گروه فلسطینی حماس به اسرائیل و به دنبال آن «محاصره کامل» نوار غزه توسط اسرائیل، برنامه جهانی غذا، از نهادهای زیرنظر سازمان ملل، روز پنجشنبه ۲۰ مهر ،درباره کاهش خطرناک آذوقه حیاتی در نوار غزه هشدار داد.

به گزارش رویترز، برایان لندر، معاون امور اضطراری برنامه جهانی غذا، مستقر در شهر رم ایتالیا، وضعیت ذخیره آب و آذوقه در نوار غزه را «وخیم» توصیف کرد.

این مقام سازمان ملل اعلام کرد «با توجه به محدودیت آب و غذا و کاهش سریع آنها در نوار غزه، ما شاهد شکل‌گیری وضعیتی وخیم هستیم.»

برایان لندر در گفتگو با خبرگزاری رویترز با اشاره به حضور کارکنان برنامه جهانی غذا در نوار غزه برای تامین غذای هزاران پناهجوی ساکن مدارس و اماکن دیگر این منطقه هشدار داده است که منابع برنامه جهانی غذا به زودی به پایان خواهند رسید.

در پی حمله گروه حماس به اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از ۱۳۰۰ نفر شد، اسرائیل با اعلام محاصره کامل غزه در روز دوشنبه ۱۷ مهرماه، از ورود آب، غذا و سوخت به داخل نوار غزه جلوگیری کرده و تمامی عبور و مرورهای مرزی به این منطقه را متوقف کرده است.

اسرائیل اعلام کرده است تا زمان آزادی تمامی گروگان‌ها، اجازه ورود هیچ کمک انساندوستانه‌ای به غزه را نخواهد داد.

همزمان با اظهارات معاون امور اضطراری برنامه جهانی غذا، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ هم ضمن هشدار درباره اتمام قریب‌الوقوع سوخت ژنراتورهای بیمارستان غزه اعلام کرد عملیات انتقال محموله‌های دارو و خدمات پزشکی این نهاد بین‌المللی در داخل غزه به دلیل حملات اسراییل متوقف شده است.

به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل با مسدودکردن مرز با نوار غزه و انجام حملات هوایی گسترده‌ علیه این منطقه موجب شده است که صدها هزار فلسطینی وادار به ترک خانه‌هایشان شوند.

معاون بخش اضطراری‌ در برنامه جهانی غذا با اشاره به شرایط ساکنان نوار غزه پیش‌بینی کرده است وضعیت مردمی که به دنبال پناه گرفتن و تلاش برای جان بدر بردن در چنین محیطی هستند با گذشت زمان رو به وخامت خواهد گذاشت.

در پی حملات اخیر مهاجمان مسلح فلسطینی به اسرائیل که مرگبارترین حمله به غیرنظامیان یهودی پس از هولوکاست بشمار می‌رود اسرائیل وعده داد انتقام آن را خواهد گرفت.

برایان لندر از اسرائیل و مصر خواست که با ایجاد کریدورهای امن تردد محموله‌های برنامه جهانی غذا به داخل نوار غزه را امکانپذیر ساخته و امنیت کارکنان سازمان ملل برای فعالیت در این منطقه را فراهم کنند.

این مقام سازمان ملل با انتقاد از مورد حمله قرار گرفتن مراکز درمانی، مدارس و برخی از اماکنی که نقاط امن بشمار می‌روند از طرفین درگیر خواست که به تعهدات خود در چارچوب حقوق بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند.

معاون بخش اضطراری‌ در برنامه جهانی غذا در بخشی از اظهاراتش کشته‌شدن یازده تن از کارکنان آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی در سازمان ملل در جریان درگیری کنونی را «تراژدی وحشتناک» خوانده و با خانواده‌های این کارکنان ابراز همدردی کرد.

به گزارش رویترز، این آژانس سازمان ملل در شرایط عادی وظیفه تامین غذای ماهانه حدود سیصد و پنجاه هزار فلسطینی و همزمان در همکاری با برخی تشکیلات بشردوستانه حمایت مالی از حدود یک میلیون نفر را برعهده دارد.

به گزارش نهادهای سازمان ملل در سال جاری میلادی، همزمان با نیاز حدود شصت درصد از ساکنان نوار غزه به کمک‌های بشردوستانه تعداد خانواده‌های فقیر این منطقه در مقایسه با سال گذشته میلادی حدود سه برابر افزایش یافته است.

بنا بر این گزارش، درحالی که در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۱۰ درصد خانوارهای ساکن غزه در شرایط وخیم یا فاجعه‌بار زندگی می‌کردند، شمار این خانوارها در سال جاری میلادی به حدود سی درصد رسیده است.

XS
SM
MD
LG