کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول میگوید درگیری میان اسرائیل و حماس، چشمانداز اقتصاد جهانی را تهدید میکند.
خانم جورجیوا در یک کنفرانس خبری در نشست سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در مراکش گفت: «ما از نزدیک چگونگی تحول و تأثیر این درگیری بر بازارهای نفت را تحت نظر داریم.»
او افزود: «واضح است که ابر جدیدی بر افق اقتصاد جهانی سایه افکنده و آن را تاریک کرده است.»
رئیس صندوق بینالمللی پول یکی از مقامات مالی جهان است که در مورد تأثیر اقتصادی درگیری میان اسرائیل و حماس که تاکنون جان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را گرفته است، ابراز نگرانی میکند.
برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه نیز به خبرنگاران گفت که گسترش درگیری در منطقه، «پیامدهای اقتصادی مشکلآفرینی» را برای قیمت انرژی و رشد جهانی در پی خواهد داشت.
اسرائیل متعهد شده است که حماس را به تلافی «مرگبارترین حمله به غیرنظامیان یهودی از زمان هولوکاست» نابود کند.
صلیب سرخ درخواست اجازه ورود سوخت برای پیشگیری از تبدیل شدن بیمارستانهای غزه به «سردخانه» را مطرح کرده است ولی اسرائیل میگوید تا زمانی که تمامی گروگانهای حماس آزاد نشوند، هیچ اقدام بشردوستانهای نخواهد کرد.
خانم جورجیوا به خبرنگاران گفت که از دیدن غیرنظامیان بیگناه در حال مرگ بسیار ناراحت است و افزود: «چه کسی بهای این را می پردازد؟ این بیگناهان هستند که بهایش را می پردازند.»
جورجیوا گفت شوکهای شدید به اقتصاد جهانی تبدیل به یک روند عادی شده است که با رشد ضعیف و چندپارگی اقتصادی مشخص میشود و انتظار میرود نرخهای بهره برای مدت طولانیتری بالاتر بمانند تا تورم را مهار کنند.
رئیس صندوق بینالمللی پول از کشورها خواست تا از تشدید تنش اجتناب کرده و بر زمینههای همکاری تمرکز کنند.