لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

گسترش اعتصاب‌های کارگری در ایران؛ تجمع اعتراضی کارگران واگن پارس وارد سومین هفته خود شد


تجمع اعتراضی کارگران شرکت واگن پارس اراک (تصویر برگرفته از ویدیوی ارسالی به صدای آمریکا) - آرشیو
تجمع اعتراضی کارگران شرکت واگن پارس اراک (تصویر برگرفته از ویدیوی ارسالی به صدای آمریکا) - آرشیو

رسانه‌های صنفی و حقوق بشری ایران روز دوشنبه ۲۲ مرداد با اشاره به گسترش اعتصاب‌های کارگری در ایران اعلام کردند تجمع اعتراضی کارگران واگن پارس از پانزده روز فراتر رفت و وارد سومین هفته شد.

به گزارش «دادبان»، اعتصابیون علت تجمع خود را اختلاف میان مدیران و کارگران در یک سال و نیم گذشته اعلام و تصریح کردند «کار به جایی رسیده که تحمل تبعیض و بی‌عدالتی دیگر برایمان مقدور نیست.»

بر اساس این گزارش، ماموران حکومتی روز دوشنبه ۲۲ مرداد «برای خاموش‌ کردن صدای این کارگران» در محل اعتصاب آنها حضور پیدا کردند، که با مقاومت و ایستادگی اعتصاب‌کنندگان روبرو شدند.

واگن پارس اراک در حال حاضر ۱۱۷۰ کارگر دارد و گفته می‌شود تمام خطوط تولید آن فعال است، اما به گفته‌ کارگران، با وجود تولید بالا، از مزایای مزدی کارگران کاسته شده و حقوق‌ها با تاخیر پرداخت می‌شود.

یک کارگر در این مورد گفت: «مسئله‌ی مهم‌تر، تبعیضی ا‌ست که در این مجموعه حاکم است؛ مثلاً روز زن به همسران مدیران پاداش چند میلیون تومانی می‌دهند، اما کارگران را جا می‌اندازند. بالاترین رنج حقوقی یک کارگر بعد از ۲۰ سال کار با اضافه کار ۲۵ میلیون بوده؛ حالا اضافه کار را کم کردند و حقوق این کارگر ۲۰ میلیون تومان شده اما در عوض به مدیران حق سفر و هزینه ورزش می‌دهند.»

این کارگر افزود: «حتی در آخرین مورد قراردادی با یکی از خودروسازی‌ها بستند و ۸۰ خودرو آوردند؛ ۷۰ خودرو برای مدیران و ۱۰ تا برای باقی پرسنل، یعنی ۱۱۷۰ کارگر.»

کارگران اعتصابی واگن پارس اراک می‌گویند: «ما با تبعیض و بی‌عدالتی مشکل داریم، با عملکرد مدیریت مجموعه مشکل داریم؛ باید شرایط این کارخانه و مدیریت آن تغییر کند.»

با بدتر شدن وضعیت اقتصادی کشور، اعتراضات و اعتصابات صنفی و کارگری افزایش یافته است. روز یکشنبه ۲۱ مرداد گزارش‌هایی از اعتصاب کارگران «لاستیک پارس» ساوه، نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو و کارگران شرکت «فریکو» در سیرجان منتشر شد.

اعتراض‌های معیشتی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان در ایران در حالی رو به گسترش است که معاونت سیاسی سپاه پاسداران در نشریه خود خطاب به «وزارتخانه‌های مرتبط با بازار و اقتصاد» اعلام کرد که «باید آرایش جنگی بگیرند» و خود را برای «جنگ اقتصادی» آماده کنند.

XS
SM
MD
LG