لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۷

انتقاد آمریکا از پیوستن ایران به هیات مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل


انتقاد آمریکا از پیوستن ایران به هیات مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

آمریکا با انتقاد از کارنامه حکومت ایران در امور زنان، پیوستن ایران به هیات‌ مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل متحد را مایه دلسردی شدید دانست .

به گزارش خبرگزاری رویترز، سامانتا پاور، نماینده دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد عضویت ایران در هیات مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل را کاملاً نابجا دانست و گفت ایران یکی از کشورهایی است که حقوق زنان را نقض می‌کند .

ایران، روز جمعه ۲۱ فروردین، به عنوان عضو جدید این نهاد وابسته به سازمان ملل که برای رفع نابرابری جنسیتی در جهان تلاش می کند، انتخاب شد .

شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، متشکل از ۵۴ عضو، روز جمعه در یک رأی‌گیری محرمانه با ۵۳ رای به امارات متحده عربی و ساموآ ، ۵۲ رای به ترکمنستان ، ۴۹ رای به پاکستان و ۳۶ رای به ایران، اعضای هیات مدیره این نهاد را انتخاب کرد.

ایران برای یک دوره سه ‌ساله که از اول ژانویه سال ۲۰۱۶ آغاز می‌شود، انتخاب شده است .

نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ میلادی به عنوان نهادی برای پیشبرد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در سراسر جهان ایجاد شد .

خانم پاور با اشاره به رای پایین ایران در میان انتخاب‌شدگان گفت: «مجموع آراء پایینی که ایران دریافت کرد شاهدی است بر نگرانی‌های عمیقی که کشورهای عضو سازمان ملل نسبت به قرار گرفتن ایران در هیات مدیره این نهاد دارند.»

نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل، نبود اجازه قانونی انتصاب زنان به برخی از مقام‌های دولتی، نبود قانون علیه خشونت خانگی و وجود مجازات سنگسار در قوانین ایران را از جمله مواردی دانسته است که باعث می‌شود برعهده گرفتن نقش ریاستی توسط ایران در زمینه رفاه و حقوق زنان در سازمان ملل امری کاملاً نابه‌جا باشد.

خبرگزاری رویترز از نیویورک گزارش داد که مقامات ایرانی در سازمان ملل متحد تاکنون در مورد اظهارات خانم پاور واکنشی نشان نداده‌اند .

در این بین شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که عضویت ایران در هیات مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل بر اساس یک سهمیه منطقه ای است و مشروعیتی برای رفتار داخلی جمهوری اسلامی ایران به همراه ندارد.

او اضافه کرد که آنچه نماینده آمریکا در سازمان ملل از نابرابری جنسیتی در ایران برشمرده است، تنها بخش کوچکی از این نابرابرها و نادیده گرفته شدن حقوق زنان است.

تحلیل شیرین عبادی از نقش ایران در نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

در گزارش‌های احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، بخش ویژه‌ای به موارد تبعیض علیه زنان و نابرابری جنسیتی در ایران اختصاص داده شده است .

خبرگزای رویترز نوشت، با وجود رسیدن به تفاهم سیاسی میان ایران و شش قدرت جهانی بر سر پرونده هسته ای ایران، آمریکا آشکارا اعلام کرده است که تحریم‌هایی که در مورد نقض حقوق بشر در ایران وضع شده‌اند، لغو نخواهد شد .

XS
SM
MD
LG