لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۶

کمبود گندم در ایران؛ مقام صنایع غذایی: «باید وارد مذاکره با هر کشوری» شویم که مازاد تولید دارد


یک نانوایی در ایران - آرشیو
یک نانوایی در ایران - آرشیو

در پی وقوع شدیدترین خشکسالی ایران در ۵۰ سال گذشته، تولید گندم در این کشور دچار کاهش شده و مقامات به دنبال واردات این کالای اساسی از کشورهای دیگر، به‌ ویژه روسیه، هستند.

کارشناسان پیش از این بارها تأکید کرده‌اند که دنبال کردن سیاست خودکفایی کشاورزی از سوی جمهوری اسلامی طی دهه‌های گذشته موجب آسیب‌ به منابع آب زیرزمینی ایران شده و کشور را با مشکلات محیط زیستی رو به رو کرده است.

یکی از برنامه‌های استراتژیک جمهوری اسلامی در این زمینه، «خودکفایی گندم» بود که از دولت اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز و در دولت‌های بعدی دنبال شد؛ تا جایی که مقامات دولت نهم اعلام کردند با افزایش تولید گندم، ایران به یکی از صادرکنندگان این محصول تبدیل شده است.

خبرگزاری ایلنا روز پنجشنبه ۱۳ آبان به نقل از علی‌قلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران با اعلام این که «کشور برای تأمین نان مردم اقدام به واردات گندم کرد»، نوشت ایران «سالانه به ۱۱ میلیون تن گندم برای مصرف داخلی نیاز دارد» و «حدود پنج میلیون تن آن در کشور تولید» شده است.

ایلنا همچنین به نقل از رئیس کانون صنایع غذایی ایران نوشت: «شرایط کنونی ما به‌گونه‌ای است که باید وارد مذاکره با هر کشوری که مازاد تولید دارد شویم.»

بنا بر این گزارش، محمدرضا مرتضوی با معرفی روسیه به عنوان بزرگترین تأمین‌کننده گندم ایران، گفت که قیمت گندم و سویا در برخی مناطق جهان تا «۸۰ درصد» گران شده و از میان کشورهای تولیدکننده گندم، «آمریکا، استرالیا و کانادا در لیست خرید ما نیستند»، و کیفیت گندم اوکراین نیز «بسیار پایین» است.

به گفته او، روسیه «برای صادرات گندم تعرفه ۷۰ دلاری وضع کرده» و «حمل یک کانتینر از چین در گذشته ۲ هزار دلار بود» اما اکنون «به ۱۰ هزار دلار رسیده است.»

محمدرضا مرتضوی با معرفی روسیه به عنوان بزرگترین تأمین‌کننده گندم ایران، گفت که قیمت گندم و سویا در برخی مناطق جهان تا «۸۰ درصد» گران شده است

خبرگزاری رویترز روز ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) در گزارشی به نقل از منابع صنعت ایران از کاهش ۳۰ درصدی و کمبود ۸ میلیون تن گندم در این کشور هم‌زمان با قیمت بالای جهانی غلات خبر داد.

کاوه زرگران، رئیس انجمن تأمین غلات ایران به رویترز گفت که این کشور در سال ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) به واردات حدود ۸ میلیون تن گندم نیاز دارد و تاکنون حدود ۲ میلیون تن گندم در بنادر کشور تخلیه شده است.

بنا بر این گزارش، همچنین خبرگزاری اینترفکس روز دهم سپتامبر به نقل از کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه نوشت که این کشور قصد دارد خرید گندم از روسیه را تنها با استفاده از ناوگان کوچکی از کشتی‌های موجود در دریای خزر افزایش دهد.

رویترز از کاهش ۳۰ درصدی و کمبود ۸ میلیون تن گندم در این کشور هم‌زمان با قیمت بالای جهانی غلات خبر داد

همچنین وبسایت اقتصادنیوز هشتم آبان به نقل از مرتضی جلیل‌وند، یک تولیدکننده آرد، نوشت ایران در پی خشک‌سالی در تولید گندم دچار کمبود شده و دولت باید هر چه زودتر با استفاده از واردات برای رفع مشکل تدبیری بیاندیشد.

اقتصادنیوز تصویری از شبکه‌های اجتماعی را بازنشر کرد که نشان می دهد یک نانوایی در روستای حاجی‌آباد در استان مرکزی اعلام کرده «به دلیل ندادن سهمیه آرد به افغانی‌ها جهت پخت نان از طرف شورای آرد و نان، تا اطلاع ثانوی از نان‌فروشی به افغانی‌ها معذوریم.»

اطلاعیه شورای اسلامی روستای حاجی‌آباد در استان مرکزی
اطلاعیه شورای اسلامی روستای حاجی‌آباد در استان مرکزی
کمبود نان در ایران
کمبود نان در ایران

XS
SM
MD
LG