لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۷:۳۲

دیدار وزیر خارجه آمریکا با بابک نمازی؛ مقامات و قانون‌گذاران آمریکایی خواستار آزادی و بازگشت نمازی‌ها از ایران شدند


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در دیدار با بابک نمازی (۱۴ اکتبر ۲۰۲۱)
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در دیدار با بابک نمازی (۱۴ اکتبر ۲۰۲۱)

مقامات ارشد ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۱ مهر بار دیگر خواستار آزادی سیامک نمازی، شهروند آمریکایی زندانی در ایران، شدند. آقای نمازی برای مدت شش سال بدون برخورداری از حتی یک روز مرخصی در زندان بوده است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت که در این روز با برادر سیامک نمازی ملاقات کرده است.

او در این بیانیه نوشت: «امروز شش سال از زمانی که ایران به ناحق سیامک نمازی، شهروند آمریکایی، را بازداشت کرده است، شهروند آمریکایی که هیچ جرمی مرتکب نشده است» و «دولت ایران او را نگه داشته است.»

وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه گفته است که باقر نمازی، پدر سیامک، نیز برای کمک به آزادی پسرش به ایران سفر کرد اما «دولت ایران در واکنش باقر را نیز بازداشت کرد.»

وزیر خارجه آمریکا گفت جمهوری اسلامی ایران «همچنان کل خانواده نمازی‌ها را تحت آزار تصور ناپذیری» قرار داده و در همه این مدت نمازی‌ها از خود «شجاعت چشمگیری نشان داده‌اند.»

آقای بلینکن در این بیانیه گفته است که آمریکا به آزاد کردن نمازی‌ها و همچنین آمریکایی‌‌های دیگری که به ناحق در ایران بازداشت شده‌اند متعهد است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز عصر چهارشنبه به وقت واشنگتن اعلام کرد که با بابک نمازی، برادر سیامک، ملاقات کرده است.

آقای سالیوان در توئیتی نوشت که به مناسبت ششمین سالی که سیامک نمازی «به ناحق در ایران» زندانی شده است، با بابک نمازی ملاقات کرده است.

این مقام ارشد امنیتی آمریکا گفت «ایران باید سیامک را آزاد کند و به او و پدرش باقر که سخت بیمار است اجازه دهد ایران را ترک کنند.»

در همین روز، رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز در پیامی در توئیتر ششمین سالگرد بازداشت و زندانی شدن سیامک نمازی را «یک نقطه عطف تلخ دیگر» خواند.

آقای مالی در این توییت نوشت: «شش سال پیش، دولت ایران سیامک نمازی را بازداشت کرد ، [او] در ۳۰ سال گذشته قدیمی‌ترین شهروند آمریکایی است که به طور غیرقانونی در ایران تحت بازداشت بوده است. ما تا زمانی که سیامک و پدرش به خانه برگردند و کنار عزیزانشان باشند از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم و آرام نخواهیم بود.»

چندین قانون‌گذار آمریکایی از جمله سناتور باب کیسی و سناتور کریس ون هالن و همچنین کوین مک‌کارتی از مجلس نمایندگان آمریکا، خواستار آن شدند که باقر و سیامک نمازی و دیگرانی که در ایران بر خلاف میل خود نگه داشته شده‌اند، آزاد شوند و به خانه بازگردند.

آقای مک‌کارتی، رهبر جمهوری‌‌خواهان مجلس نمایندگان، نوشته است که ایران باید در رابطه با نگه داشتن «غیرقانونی شهروندان آمریکایی» سیامک و باقر نمازی «پاسخگو شود.»

او گفته است که سلامت آنها رو به وخامت است و نمی‌توان «بیش از این صبر کرد.» آقای مک‌کارتی گفته است نمازی‌ها «باید فورا» به آمریکا بازگردند.

ریاست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز در توئیتی خواستار آزادی آنها شد. باب منندز، سناتور دموکرات، رئیس این کمیته است.

گروه دیگری از قانونگذاران هر دو حزب آمریکا نیز به مناسبت ششمین سال بازداشت و زندانی شدن سیامک نمازی در پیام‌‌هایی مشابه خواستار بازگشت او و پدرش به آمریکا شدند.

پیشتر حجت کرمانی، وکیل سیامک نمازی، به سایت خبری امتداد گفته بود که باقر نمازی فرزندی در ایران ندارد و در صورت جراحی در ایران مقامات بگذارند که سیامک نمازی به مرخصی برود و در کنار پدرش باشد.

مقامات جمهوری اسلامی هر دو نفر را پس از سفر به ایران بازداشت کردند و آنها را به اتهام «همکاری با دولت متخاصم» بازداشت و زندانی کردند. باقر نمازی به خاطر بیماری از زندان مرخص شد اما همچنان این شهروند آمریکایی ۸۴ ساله ممنوع الخروج است.

رابرت مالی تابستان امسال به شهروندان مختلف به ویژه دو تابعیتی‌ها هشدار داد که به ایران سفر نکنند و با سفر به ایران خود را به خطر نیاندازند.

منتقدان جمهوری اسلامی می‌گویند که این کشور با بازداشت شهروندان به بهانه‌های مختلف از آنها به عنوان مهره‌‌هایی برای چانه‌زنی در ارتباط با کشورهای دیگر استفاده می‌کند.

XS
SM
MD
LG