لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۱

افزایش شمار جان‌باختگان «متروپل» به دست‌کم ۳۷ تن


ویرانه‌های به جا مانده از ریزش برج دوقلوی «متروپل» در آبادان (آرشیو)
ویرانه‌های به جا مانده از ریزش برج دوقلوی «متروپل» در آبادان (آرشیو)

شمار جان‌باختگان واقعه فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان تا صبح چهارشنبه به دست‌کم ۳۷ تن رسید و روشن نیست چند تن دیگر همچنان در زیر آوار مانده‌اند.

به گزارش ایرنا، احسان عباسپور، فرمانده ویژه آبادان، روز چهارشنبه ۱۱ خرداد همچنین گفت تلاش برای یافتن پیکرهای احتمالی زیر آوار همچنان ادامه دارد.

اعتراضات مردمی در استان خوزستان که از شامگاه دوم خرداد پس از واقعه ریزش سازه «متروپل» در آبادان آغاز شده، سه‌شنبه شب نیز ادامه یافت و معترضان در شهرهای آبادان، شادگان و به خیابان‌ها آمدند.

شب‌های اعتراض در آبادان، سه‌شنبه دهم خرداد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

در شادگان گروهی از جوانان در همراهی با اعتراضات آبادان، در خیابان‌ها آتش افروختند.

اعتراضات مردمی در شادگان، ‌سه‌شنبه دهم خرداد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

از سویی، پخش مراسم سینه‌زنی علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در مراسم سوگواری که پس از گذشت ۹ روز از واقعه ریزش «متروپل» آبادان، در مسجد ولی‌عصر تهران برگزار شد، در شبکه‌های مجازی واکنش‌هایی در پی داشت.

علی شمخانی که در روزهای گذشته گزارش‌هایی درباره ارتباط برادرزاده‌اش با هلدینگ «عبدالباقی» مطرح شده، سه‌شنبه ۱۰ خرداد در سخنانی در این مراسم بدون تکذیب این ارتباط، گزارش‌های منتشر شده را «آوار روانی هدایت‌شده» خواند.

او گفت: «خانواده‌های داغدار آبادانی در این حادثه دهشتناک زیر بار دو آوار قرار گرفتند، نخست آوار فرو ریختن ساختمان و دیگری آوار روانی هدایت‌شده از سوی بازماندگان ورشکسته‌های سیاسی که سال‌ها قبل فاجعه سینما رکس‌ آبادان را ایجاد کردند.»

شمخانی ادعا کرد گروه‌هایی که آنها را «سلطنت‌طلب‌ها، منافقین، و تجزیه‌طلب‌ها» نامید، «با گسیل نیرو، محورهای این آوارسازی روانی هستند» و «به کمک شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای وارد این معرکه شدند.»

در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها از ارتباط بین علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با حسین عبدالباقی مالک و سرمایه گذار متروپل پرده برداشتند. براساس اعلام رسانه‌ها، موعود شمخانی، برادرزاده علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده علی خامنه‌ای در این نهاد، معرف اصلی حسین عبدالباقی برای سرمایه‌گذاری در شهر آبادان بوده‌است.

اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در حالی است که مردم آبادان در جریان اعتراضات این روزها شعار «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل» سر داده‌اند.

واقعه آتش‌سوزی سینما رکس آبادان در ۲۸ مرداد سال ۱۳۵۷ به کشته شدن صدها نفر و افزایش خشم عمومی منجر شد. مخالفان شاه، دستگاه حکومتی وقت را عامل آتش‌سوزی و مرگ تماشاچیان دانستند. اما با گذشت ده‌ها سال، محسن صفایی فراهانی، از نیروهای اصلاح‌طلب در ایران، طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: «جنایت سینما رکس آبادان توسط رژیم شاه انجام نشد؛ عوامل این جنایت بعد از انقلاب نماینده مجلس شدند.»

در واکنش به اظهارات شمخانی یک روزنامه‌نگار با بیان این که «حق دارید حاشیه امن تهران را ترجیح بدهید» خطاب به شمخانی نوشت: «دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور ترجیح می دهد به جای حضور در میان مردم آبادان در مراسم تهران سینه‌زنی کند! بله آقای شمخانی، در آبادان پای نوجوانی را در پلاستیک به پدرش دادند! بدن‌های دو پسر را در آغوش پدر یافتند!»

یک روزنامه‌نگار دیگر با بیان این که شمخانی با «جنگ روانی» خواندن اعتراضات، معترضان داغدار آبادان را تهدید کرده، گفت: «آقای شمخانی، جنگ روانی شما و خانواده‌تان هستید که هر کجا پای چپاول خوزستان وسط است، نامتان در میان است.»

روزنامه‌نگاری دیگر نیز با برشمردن برخی از موارد فساد خانواده شمخانی از جمله «فساد ویلای غیرمجاز و ثبت‌نام صدها خودرو ال۹۰»، تأکید کرد: «وقت آن رسیده که فکر کنی چرا وقتی فسادی رخ می‌دهد مردم می‌گویند دست شما در کار است.»

برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهره‌برداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامه‌نگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این واقعه هشدار داده بودند.

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.

XS
SM
MD
LG