وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی به تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در خصوص تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با «سیاسی» توصیف کردن این قطعنامه، آن را «غیر منصفانه و ناموجه» خواند.
بر اساس این قطعنامه که روز پنجشنبه در ژنو به تصویب رسید، نماينده ويژه ای موارد نقض حقوق بشر در ایران را از نزدیک بررسی و گزارش می دهد.اما هنوز مشخص نیست که آیا ایران، به گزارشگر ویژه حقوق بشر اجازه ورود به کشور و ملاقات با ناراضیان و یا زندانیان سیاسی را خواهد داد یا خیر.
به گفته آقای مهمانپرست، قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل متحد، « تحت فشار آمریکا به تصویب رسید.»
قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ۲۲ رای مثبت، ۷ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع به تصویب رسید.
برزیل که دارای روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی است، یکی از کشورهایی بود که به این قطعنامه رای مثبت داد. بر اساس گزارش ها، نمایندگان جمهوری اسلامی تلاش کردند که مانع صدور قطعنامه شوند.
رامین مهمانپرست همچنین گفته است «هدف از این قطعنامه تحت فشار قراردادن جمهوری اسلامی» است. وی در این باره توضیح بیشتری نداده است.
در آمریکا، تام دانیلون، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا، با صدور بیانیه ای اعلام کرد ایالات متحده از تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران استقبال می کند.
مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا گفت مقامات ایران در حال ارتکاب «انواع گسترده ای از آزارها» علیه طیف وسیعی از ایرانیان فارغ از سن، جنسیت، اعتقاد و یا حرفه آنان هستند.
منتقدان می گویند از زمان آغاز اعتراضات به نتیجه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، وضعیت حقوق بشر در این کشور وخیم تر شده است.
آمار بالای اعدام، احکام سنگسار، اعدام افرادی که هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال داشتند، و احکام سنگین زندان برای ناراضیان سیاسی، از جمله مواردی است که فعالان حقوق بشر از آنها به عنوان موارد نقض حقوق بشر در ایران یاد می کنند.
تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، با استقبال فعالان و سازمان های حقوق بشری از جمله «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» مواجه شده است.