لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۳

وزیر خارجه بریتانیا: آزمایش موشکی ایران تحریک آمیز و تهدید آمیز است


جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا آزمایش یک موشک بالستیک توسط ایران را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد عنوان کرد.
جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا آزمایش یک موشک بالستیک توسط ایران را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد عنوان کرد.

چند ساعت بعد از واکنش مقام‌های آمریکایی به آزمایش موشک بالستیک میان برد توسط جمهوری اسلامی ایران، وزیر خارجه بریتانیا نیز ابراز نگرانی کرد.

«جرمی هانت» روز یکشنبه درباره آزمایش یک موشک بالستیک توسط ایران نوشت:‌ «به شدت از آزمایش یک موشک بالستیک میان‌برد توسط جمهوری اسلامی ایران نگران هستم. این آزمایش، عملا تحریک‌آمیز، تهدیدآمیز و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.»

او در این توئیت یادآور شد: «حمایت ما از برجام به هیچ وجه از نگرانی ما در مورد برنامه موشکی تنش‌زای ایران و از قاطعیت ما در مورد اینکه این برنامه باید متوقف شود، نمی‌کاهد.»

اظهارنظر اخیر وزیر خارجه بریتانیا درباره فعالیت موشکی جمهوری اسلامی در شرایطی است که جرمی هانت چندی پیش در یک سفر یکروزه به ایران اعلام کرده بود که «توافق هسته ای ایران با از بین بردن تهدید یک ایران مسلح به جنگ افزار هسته ای، مؤلفه حیاتی ثبات در خاور میانه است. دوام آن در گرو اجرای ۱۰۰ درصدی است. تا زمانی که ایران پایبند باشد، ما به تعهدات خود عمل خواهیم کرد.»

پیش از این نیز در روز شنبه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که ایران یک موشک برد-متوسط بالیستیک شلیک کرده است و این موشک قادر است بخش هایی از اروپا و هر کجای خاورمیانه را هدف قرار دهد.

او با انتشار توئیتی، نوشت: «رژیم ایران همین الان یک موشک برد-متوسط بالیستیک شلیک کرد که قابلیت حمل چند کلاهک جنگی را دارد.»

وزیر خارجه آمریکا می گوید این آزمایش ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که ایران را از هرگونه فعالیت مرتبط با موشک هایی که با قابلیت حمل کلاهک هسته ای طراحی شده اند منع می کند؛ از جمله فعالیت پرتاب موشک با استفاده از اینگونه فناوری موشکی بالیستیک.

مایک پمپئو اضافه کرد: آزمایش های موشکی و اشاعه موشکی ایران رو به افزایش است.

او نوشت: ما این اقدامات را محکوم می کنیم و از ایران می خواهیم که همه اقدامات مرتبط با موشک های بالیستیک که با قابلیت حمل کلاهک نظامی هسته ای طراحی شده اند را متوقف کند، از جمله پرتاب موشک با استفاده از این نوع تکنولوژی موشک بالیستیک.

وزیر خارجه آمریکا در بیانیه خود که آن را در توییتر نیز منتشر کرده، افزود: همانطور که آمریکا مدتی است که هشدار داده، اقدامات ایران در آزمایش و اشاعه موشکی رو به گسترش است.

او هشدار داد که اگر قابلیت بازدارندگی را نتوانیم برقرار کنیم، خطر تشدید سریع و جدی شدن شرایط در منطقه بالا می رود.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا هم روز شنبه با اشاره به آزمایش موشکی ایران، در توییتر نوشت این موشک می تواند به اسرائیل و اروپا برسد و این رفتار تحریک آمیز را نمی توان تحمل کرد.

واکنش جمهوری اسلامی ایران به خبر آزمایش موشک بالستیک میان‌برد

اما وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه خبر آزمایش موشک بالستیک را تائید یا رد نکرد و تنها اعلام کرد برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می‌شود.

بهرام قاسمی،‌سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که هیچ قطعنامه ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش های موشکی ایران را «ممنوع» نکرده است.

این در حالی است که ایالات متحده می گوید توافق هسته ای نتوانسته مانع فعالیت های بی‌ثبات کننده ایران در خاور میانه شود.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان در بیانیه‌ای تاکید کرد این سخت‌ترین تحریم‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است.

وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG