لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۷

نامه ۱۵۳ نماینده مجلس برای حمایت دولت از رانندگان کامیون، چهار ماه پس از آغاز اعتصاب‌ها


صحن علنی مجلس شورای اسلامی
صحن علنی مجلس شورای اسلامی

همزمان با تداوم بازداشت رانندگان اعتصاب کننده، ۱۵۳ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهوری ایران، خواستار توجه او به مطالبات رانندگان کامیون و کامیون‌داران شدند.

در این نامه که یکشنبه ۸ مهر در صحن علنی مجلس خوانده شد، امضا کنندگان با اشاره حل نشدن مشکلات صنفی رانندگان کامیون و کامیون‌داران خواستار حمایت دولت از مطالبات این صنف شدند.

در بخشی از نامه آمده است: «افزایش قیمت اقلام و قطعات مورد نیاز وسایل حمل و نقل سنگین و پایین بودن نرخ کرایه های حمل و نقل، موجب شده است که این صنف زحمتکش نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و ضرورت دارد که یک بسته حمایتی کارشناسی شده با فوریت برای ادامه کار آنان تهیه و تدوین شود.»

درخواست حمایت از کامیون داران و رانندگان در حالیست که پلیس و نیروهای امنیتی دهها تن از اعتصاب کنندگان را بازداشت، و برخی مسئولان قضایی آنها را به مجازات‌های سنگین از جمله اعدام محکوم کرده‌اند.

در حالیکه گفته شده بود بیش از ۷۰ نفر از اعتصاب کنندگان تا روز جمعه بازداشت شده‌اند، روز یکشنبه نیز مقام های قضایی از بازداشت ۷ نفر در زرند کرمان و ۷ نفر دیگر در رزن همدان خبر دادند.

این افراد متهم به تحریک یا تهدید دیگر رانندگان به اعتصاب شده‌اند.

همزمان، محسن اژه ای، معاون اول رئیس قوه قضاییه گفت که با افرادی که به گفته او «به تحریک دشمنان اقدام به ایجاد خلل در بخش خدمات رسانی حمل و نقل و انتقال کالا می کنند»، برخورد می‌شود.

او دستگیری افرادی سخن گفت که با سنگ و چوب از حرکت کامیونها در جاده ها جلوگیری کرده و آنها را متوقف می‌کنند. مقام‌های قضایی استان‌های مختلف، از جمله فارس، اتهام «افساد فی الارض» و «قطاع الطریق» را علیه بازداشت شدگان مطرح کردند.

به نظر می رسد که دستگاه قضایی با طرح اتهام‌هایی چون افساد فی الارض در پی صدور احکام سنگین از جمله اعدام یا حبس‌های طولانی برای برنامه ریزان اعتصاب گسترده رانندگان و کامیون داران باشد.

این در حالیست که رانندگان کامیون و کامیون داران در دو مرحله اعتصاب سراسری خواستار افزایش کرایه ها، متناسب با افزایش شدید قیمت لوازم یدکی و لاستیک شدند.

در ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی از رانندگان اعتصاب کننده منتشر شده است، رانندگان اعلام می کردند که به دلیل افزایش شدید قیمت لاستیک دیگر قادر به تامین لاستیک و حمل بار نیستند.

در مرحله اول اعتصاب نیز که خرداد ماه امسال صورت گرفت، رانندگان خواستار افزایش کرایه‌ها، کاهش نرخ کمیسیون، و تداوم یارانه حق بیمه خود شده بودند که دولت در نهایت افزایش نسبی کرایه ها موافقت کرد. با این حال، افزایش شدید نرخ ارز که گران شدن ناگهانی لاستیک و لوازم یدکی را به دنبال داشت، بار دیگر موجب اعتصاب رانندگان شد.

این اعتصاب‌ها حمایت اتحادیه های جهانی از جمله، فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل نیز از اعتصاب کامیون داران و رانندگان حمایت کرد. در روزهای اخیر حمایت های بین المللی دیگری نیز از این اعتصاب صورت گرفته است.

اتحادیه بین‌المللی رانندگان کامیون‌های باری آمریکای شمالی نیز خرداد ماه امسال از کامیون داران اعتصابی ایران حمایت کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG