جمهوری اسلامی اتهامات ارائه مشاوره، تجهیزات و آموزش به دمشق را برای سرکوب مخالفان داخلی سوریه رد کرد.
مقام های آمریکایی و بریتانیایی، ایران را متهم کرده اند که به دولت سوریه برای سرکوب معترضان کمک کرده است.
جمهوری اسلامی همچنان یک متحد مهم سوریه است و در مورد اسراییل، لبنان و عراق، با سوریه دارای زمینه های مشترک است.
هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا، ایران را متهم کرده است که از دولت سوریه برای حمله به راه پیمایی های مسالمت آمیز معترضان و اقدامات نظامی علیه شهرهای خود پشتیبانی کرده است.
به دنبال این اتهامات، مقام های بریتانیایی نیز نگرانی های مشابهی را ابراز کردند. ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا گفت موضوع کمک تهران به سوریه برای سرکوب معترضان، اسناد معتبری دارد.
وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی هرگونه دخالت ایران در سرکوب معترضان سوری را تکذیب می کند و کشورهای دیگر، به ویژه ایالات متحده و اسراییل را متهم می کند که از اقدامات «تروریستی» در سوریه حمایت می کنند.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران می گوید انتقادات خارجی، بخشی از توطئه علیه «خط مقاومت» در برابر اسراییل است.
تهران در بیشتر اعتراضات اخیر در کشورهای جهان عرب، جانب معترضان را گرفته است اما زمانی که موضوع اعتراضات سوریه مطرح می شود، از معترضان فاصله می گیرد.
منذر سلیمان، مدیر مرکز مطالعات آمریکا و عرب با رد اتهامات کشورهای غربی می گوید سوریه نیازی به دریافت کمک از ایران ندارد. وی می گوید: «البته ایران می خواهد سوریه امن و با ثبات باشد و نقش خود را در جهان عرب ادامه دهد و اتحادش را با ایران حفظ کند، برای اینکه ایران و سوریه از سوی واشنگتن، اسراییل، اروپایی ها و دیگران در انزوا قرار گرفته اند».
اما اتحاد ایران و سوریه، دارای هزینه است. اتحاد دولت سوریه با ایران، باعث شده است که معترضان سوری پرچم ایران و تصاویر رهبران حزب الله لبنان را آتش بزنند. منذر سلیمان می گوید: این امر به ویژه در مورد سنی های سنتی در سوریه واقعیت دارد.
مرکز مطالعات آمریکا و عرب می گوید: دولت سوریه نیز سعی کرده است در تلاشی برای تضعیف ماهیت سیاسی درخواست معترضان، از زاویه فرقه ای با این موضوع بازی کند. اما این ریسک وجود دارد که هرچه سرکوب خشن تر شود، گزارش های اختلاف میان سنی و شیعه ها بیشتر خواهد شد.