لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۴

مدیر اجرایی سوئیفت: دسترسی چند بانک ایرانی به سوئیفت قطع می شود


سوئیفت دسترسی چند بانک ایرانی به این شرکت مستقر در بلژیک را فردا و پس فردا قطع می کند. این مطلب را مدیر اجرایی سوئیف روز جمعه اعلام کرد.

به گزارش رویترز، سوئیفت پیشتر در هفته جاری اعلام کرده بود که دسترسی بانک های ایرانی را برای ثبات و یکپارچگی نظام مالی، به حال تعلیق در می آورد.

سوئیفت در بیان این تصمیم گیری اشاره ای به تحریم های آمریکا علیه ایران نکرد.

مدیر اجرایی سوئیفت قطع دسترسی بانک های ایرانی را تصمیمی تاسف بار خواند و گفت اجازه نیافته ایم که بی‌طرف باشیم. او که در یک کنفرانس شرکت های آلمانی-فرانسوی در پاریس صحبت می کرد، گفت این تصمیم یک تصمیم تجاری است و شامل همه بانک ها نمی شود.

سوئیفت گفته است اسامی بانک هایی که دسترسی آنها قطع می شود را منتشر می کند.

پیشتر آمریکا گفته بود انتظار دارد سوئیفت با تحریم های آمریکا خود را مطابقت دهد و در غیر اینصورت ممکن است خود با تحریم مواجه شود.

روز پنجشنبه، وزیر خزانه‌دارایی آمریکا خبر داد مطلع شده که شبکه تبادلات بین بانکی سوئیفت به زودی کلیه خدمات به بانک مرکزی ایران و نهادهای مالی تحریمی ایالات متحده را به طور کامل قطع خواهد کرد.

استیون منوشن پنجشنبه شب (بامداد جمعه ۱۸ آبان) روی توئیتر خود نوشت: می فهمم که سوئیفت، ارائه سرویس به بانک مرکزی و نهادهای مالی ایران که تحریم شده‌اند را قطع می‌کند.

وی افزود: سوئیفت در حال اتخاذ تصمیم درستی برای حفاظت از یکپارچگی نظام مالی بین‌المللی است.

«جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» یا سوئیفت، به انگلیسی: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication، یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در ۱۹۷۳ میلادی برای تسهیل معاملات مالی در جهان راه‌اندازی شد و در حال حاضر مهمترین نهاد مبادلات مالی جهان است؛ به طوری که گفته می شود در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط روزانه بیش از ۲۸ میلیون پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله شده است.

با اعلام بازگشت همه تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی در روز دوشنبه، برخی اعضای جمهوریخواه کنگره آمریکا از دولت انتقاد کردند که چرا فشار بیشتری برای قطع خدمات سوئیفت به ایران انجام نمی دهد. این خدمات برای بانک های جمهوری اسلامی ایران حیاتی است.

کاخ سفید و مقام‌های دولت پرزیدنت ترامپ در روزهای اخیر اعلام کردند که از ۱۴ آبان با اجرایی شدن تمام تحریم‌های هسته‌ای که پیش از برجام وضع شده بود، قصد دارند جمهوری اسلامی را به تغییر رفتار وادارند.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه این سخت‌ترین تحریم‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است، اعلام کرد: «تحریم‌ها بخش‌های زیادی از اقتصاد ایران از جمله انرژی شامل نفت و گاز و پتروشیمی، داد و ستد و گروه های مالی را در بر می‌گیرد.»

کاخ سفید تاکید کرد که دارو، غذا، محصولات کشاورزی و تجهیزات پزشکی همچنان از تحریم معاف هستند و تجارت آنها مانند گذشته ادامه خواهد داشت.

وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

ساعاتی قبل از آغاز رسمی همه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، استیون منوشن، وزیر خزانه داری آمریکا، در یادداشتی در روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت که آمریکا اعمال فشار بیشتر برای مهار رژیم ایران را لازم می‌داند.

او روز یکشنبه ۱۳ آبان در یادداشت خود نوشت: از روز دوشنبه، شدیدترین فشارهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران اعمال می شود. این تلاش تنها بخشی از راهبرد دولت آمریکا برای تغییر رفتار حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز شنبه در پیامی توئیتری بار دیگر تاکید کرد هدف تحریم ها مردم ایران نیست بلکه هدف، اجبار جمهوری اسلامی به توقف برنامه‌های مخرب‌ این کشور است.

آقای پمپئو یک روز پیش از آغاز تحریم ها نیز در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی بی اس، با تاکید بر تاثیرگذاری تحریمها گفت که پیش از تکمیل تحریم‌ها علیه ایران، صدها شرکت اروپایی از این کشور خارج شده‌اند.

با این حال، دولت آمریکا معافیت‌هایی را برای هشت کشور در نظر گرفت تا این کشورها بتوانند بخشی از واردات نفت از ایران را حفظ کنند.

پرزیدنت ترامپ و مقام‌های دولت آمریکا اعلام کرده اند که با وجود خروج از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها، آماده مذاکره با جمهوری اسلامی ایران بر سر یک توافق جامع تر و کامل تر از برجام هستند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG