لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۶

افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال «جاسوسی» جمهوری اسلامی از ایرانیان معترض در آلمان


سردر حوزه علمیه هامبورگ وابسته به جمهوری اسلامی ایران
سردر حوزه علمیه هامبورگ وابسته به جمهوری اسلامی ایران

تعطیلی سفارت‌خانه‌ها و مرکز جمهوری اسلامی و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، از اصلی‌ترین خواسته‌های معترضان ایرانی ساکن آلمان از ابتدای اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در این کشور بوده است.

اما استفاده احتمالی جمهوری اسلامی از دوربین‌های نظارتی نصب شده روی مراکز و اماکن دیپلماتیک خود در آلمان، از جمله در فرانکفورت، به عنوان «ابزار جاسوسی» موجب نگرانی مخالفان حکومت ایران در آلمان شده و در صورت اثبات، ممکن است شرایط فعالیت این اماکن را با دشواری مواجه کند.

بهروز اسدی، فعال سیاسی، این اقدام جمهوری اسلامی را «غیرقانونی و تنها برای جمع‌آوری اطلاعات مخالفان» دانست.

به گزارش سارا دماوندان، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، همچنین وبسایت کانال تلویزیونی ایالت «هسن» در گزارشی به احتمال «جاسوسی» کنسولگری جمهوری اسلامی از تجمعات اعتراضی علیه حکومت ایران از طریق دوربین‌های نظارتی بر روی اماکن دیپلماتیک و همچنین عوامل وابسته به خود تحت عنوان «خبرنگار» پرداخته است.

الکساندر روسناگل، افسر «مرکز حفاظت از داده‌های ایالت هسن» در گزارش سالانه خود از نصب یکی از دوربین‌ها برای تصویربرداری از فضای عمومی خبر داد؛ اقدامی که احتمالا نقض قوانین آلمان در رابطه با حفاظت از داده‌ها است.

مرکز مزبور از کنسولگری جمهوری اسلامی خواسته است در این ارتباط اظهارنظر کند.

جمهوری اسلامی به رغم شواهد و مستندات فراوان دال جاسوسی و تهدید فعالان خارج ایران و فشار بر خانواده‌هایشان در داخل کشور، همواره این اتهام را رد کرده است.

XS
SM
MD
LG