لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۱

کرونا در ایران | افزایش شمار معلمان مبتلا و تکذیب آمار ابتلای دانش‌آموزان


وزارت بهداشت ایران از روز ۱۵ آذر تا ۱۶ آذر، ۳ هزار و ۵۱۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۳۳۵ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۷۹ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۳۵۶ نفر رساندند.

بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

در حالی که شمار شهرهای قرمز به صفر رسیده بود، شهرستان‌های طبس در خراسان جنوبی و بهاباد در یزد با افزایش روند بستری، به وضعیت قرمز بازگشته‌اند.

  • افزایش ابتلای آموزگاران به کرونا

رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا از افزایش میزان ابتلای معلمان به کوویدـ۱۹ در پی بازگشایی مدارس خبر داد. حسین کرمانپور گفت افراد واکسینه‌شده نیز می‌توانند ناقل باشند و با حضور در جامعه، گردش ویروس را افزایش دهند.

بازگشایی حضوری مدارس در ایران در حالی صورت گرفته است که ابهامات زیادی پیرامون به اجرا گذاشتن پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران می‌گوید یکی از پروتکل‌های بهداشتی مدارس این است که ۲۰ درصد سطح مساحت کلاس باید پنجره داشته باشدو این پنجره‌ها باید باز باشد. عبدالرضا فولادوند گفت آن زمان که سرما شروع شد «مدیر مدرسه اختیار دارد که تصمیم گیری جدیدی نسبت به این موضوع داشته باشد.»

او همچنین آمار ابتلای دانش‌آموزان‌ را «هیاهو» خواند و گفت صحت ندارند.

روز گذشته استانداری تهران از ابتلای ۲ هزار دانش‌آموز تهرانی به کرونا خبر داد. اما امروز، احمد وحیدی وزیر کشور ایران، گفت: «در حال حاضر گزارشی مبنی بر این که آمار دانش آموزان مبتلا به کرونا مربوط به حضوری شدن مدارس باشد داده نشده و این آمار باید توسط وزارت بهداشت تأیید شود.»

از طرفی، معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش مازندران از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ۸۲۰ مدرسه این استان خبر داده است. قربانعلی سهرابی گفت احتمال غیرحضوری شدن دوباره تحصیل دانش‌آموزان در مازندران به دلیل ابتلا تعدادی از دانش‌آموزان‌ به کرونا از روزهای آینده وجود دارد.

در عین حال، کارشناسان بهداشتی خواستار واکسینه شدن کودکان زیر ۱۲ سال شده‌اند که هنوز واکسنی برایشان در نظر گرفته نشده است.

بسیاری از کشورها، واکسن فایزر را به این گروه سنی تزریق می‌کنند که ورودش به ایران ممنوع شده است.

یک متخصص بیماری های عفونی با اشاره به این که کودکان زیر ۱۲ سال واکسن نزده‌اند، خواستار بازنگری در بازگشایی مدارس شد.

شروین شکوهی گفت واکسن‌های سینوفارم و پاستور گزینه‌های مناسبی برای استفاده در کودکان زیر ۱۲ سال هستند.پیشتر، ابراهیم رئیسی گفته بود تا زمانی که کار پژوهشی و علمی دقیقی در زمینه واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال انجام نشده و یقین حاصل نشده است، نباید این کار انجام شود.

  • تعویق طرح «محدودیت هوشمند»

در حالی که قرار بود طرح «محدودیت هوشمند» که ارائه خدمات به افراد واکسینه‌نشده و مبتلا به کرونا را ممنوع می‌کند پس از یک بار تعویق از روز دوشنبه، پانزدهم آذر به اجرا درآید، بار دیگر عقب افتاد.

استاندار تهران گفته است این طرح طی یک هفته تا ده روز آینده در پایتخت به اجرا گذاشته خواهد شد.

در همین حال، علیرضا رئیسی سخنگوی سابق ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتگو با روزنامه همشهری گفته است که زیرساخت‌های اجرای محدودیت‌های هوشمند کرونایی در کشور فراهم نیست.

پیشتر نیز محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفته بود در مورد اجرای طرح محدودیت هوشمند، «فکری برای حمل و نقل عمومی درون شهری نشده است.»

این در حالی است که تراکم جمعیت در وسایل نقلیه عمومی، همواره یکی از عوامل افزایش گردش ویروس در جامعه بوده است.

در حال حاضر، میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور ۴۶.۴۶ درصد برآورد شده است.

این مقام وزارت بهداشت می‌گوید کمترین رعایت پروتکل‌ها مربوط به سوپرمارکت‌ها، فروشندگان ارزاق عمومی، نانوایی‌ها و رستوران‌ها بوده است.

  • اعمال محدودیت مسافرتی از ۶۸ کشور

براساس آخرین پروتکل‌های ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت ایران، ۶۸ کشور در فهرست کشورهای پرخطر با ممنوعیت و محدودیت سفر به ایران قرار گرفتند.

بر این اساس، مسافران وارد شده از این کشورها باید از بدو ورود حداقل ۱۴ روز در قرنطینه باشند و حق خروج ندارند. همچنین در این مدت باید سه نوبت تست پی‌سی‌آر انجام دهند.به گزارش خبرگزاری ایسنا، علاوه بر کشورهای آفریقایی، ترکیه، گرجستان، ارمنستان و بریتانیا نیز در این فهرست قرار گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG