لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۴

افزایش نگرانی‌ها از وضعیت سامان یاسین؛ یک زندانی سیاسی: شرایط این هنرمند معترض «به شدت وخیم» است


سامان یاسین
سامان یاسین

احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار، روز چهارشنبه ۱۳ تیر با انتشار بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن برای صدای آمریکا ارسال شده است نسبت به وضعیت وخیم سامان یاسین، رپ‌خوان معترض در این زندان، هشدار داد.

در این بیانیه احمدرضا حائری می‌گوید: «علی‌رغم ارسال پاسخ از سوی پزشکی قانونی درباره درخواست عدم تحمل حبس سامان یاسین، اما دادیاری ناظر بر زندان از ارائه پاسخ به او و خانواده‌اش خودداری، و فقط گفته‌اند که پزشکی قانونی پس از برگزاری یک جلسه، پاسخ خود را به این درخواست اعلام کرده است.

احمدرضا حائری با اشاره به محرومیت سامان یاسین از دسترسی به وکیل مدافع، می‌نویسد: «چهار وکیل انتخابی سامان در ۲۰ ماه گذشته را ابولقاسم صلواتی، قاضی آتش‌به‌اختیار، به حکم خودش اجازه نداده اعلام وکالت کرده، و‌ به پرونده دسترسی و آن را مطالعه کنند.»

این زندانی سیاسی با اشاره به اینکه در حال حاضر پرونده سامان یاسین در دیوان عالی کشور است، می‌گوید که شعبه رسیدگی کننده همچنان به وکیل انتخابی او اجازه مطالعه پرونده را نمی‌دهد.

او با بیان اینکه حتی به سامان یاسین اجازه ندادند که از پاسخ کمیسیون پزشکی اطلاع پیدا کند، می‌نویسد: «وسواس آقایان در بی‌خبر نگه داشتن سامان و خانواده‌اش به اندازه‌ای است که گویی مهر به‌ کلی سری زیر نامه پزشکی قانونی درباره وضعیت سلامتی سامان زده شده است.»

احمدرضا حائری با اشاره به سابقه بیماری‌های سامان یاسین و فشارهایی که او در دوران بازداشت و به ویژه «اعدام مصنوعی» متحمل شده، از همه شهروندان خواسته است «فریاد دادخواهی» این رپ‌خوان معترض باشند و «اجازه ندهند تا داغ دیگری بر هزارها داغ بر دل مانده‌مان بنشیند.»

سامان یاسین
سامان یاسین

سامان یاسین، اوایل مهر ۱۴۰۱ بازداشت و ابتدا به اتهامات «محاربه»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم»، و «اقدام علیه امنیت ملی»، به اعدام محکوم شد که این حکم مدتی بعد از سوی دیوان عالی کشور نقض شد.

او در طول بیش از ۱۸ ماه بازداشت موقت، از دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده و وکالت او پیشتر بر عهده وکیلی تسخیری به نام حسین سرتیپی بود. سازمان حقوق بشری هه‌نگاو با انتقاد از عملکرد این وکیل تسخیری، او را به «تطهیر دادگاه‌های نمایشی جمهوری اسلامی» متهم کرده بود.

این هنرمند کُرد از زمان آغاز بازداشتش تاکنون چندین بار به زندان‌های مختلف منتقل شده و در حال حاضر در بند زندانیان «جرائم مربوط به مواد مخدر» در زندان قزلحصار کرج بسر می‌برد.

آمریکا شکنجه سامان یاسین را محکوم کرده و آن را موجب نقض حقوق بشر و مغایر با احترام به کرامت انسانی خوانده است.

XS
SM
MD
LG