لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۴

سها مرتضایی پس از اعتراض به «آزار جنسی» مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفت


سها مرتضایی دانشجوی دانشگاه تهران که بازداشت شده است.
سها مرتضایی دانشجوی دانشگاه تهران که بازداشت شده است.

در ادامه انتشار گزارش‌هایی از اعمال انواع خشونت‌های جسمی و جنسی علیه بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر، کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» از ضرب و شتم و آزار جنسی سها مرتضایی، فعال دانشجویی در هنگام بازداشت خبر داد.

در این گزارش آمده است: «ماموران در زمان انتقال سها مرتضایی در خودرو اقدام به بستن دست راست او به بالای یک صندلی و بستن پای راست او به بالای صندلی دیگر کردند و وقتی که او در حالت آویزان بود توسط یکی از ضابطین زن مورد ضرب و شتم و آزار جنسی قرار گرفت.»

بر اساس این گزارش پس از اینکه سها مرتضایی به این تعرض و آزار جنسی اعتراض کرد توسط مامور مورد ضرب و جرح قرار گرفت.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور در ادامه نوشته که «به دلیل رعایت اصول اخلاقی اطلاع‌رسانی، از افشای جزئیات این تعرض آزاردهنده معذور است.»

سها مرتضایی٬ دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشگاه تهران، روز ۳۰ آبان‌ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و تاکنون در زندان به سر می‌برد.

او که پیشتر نیز بارها زندانی شده است، نخستین بار در جریان اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از مدتی در دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان محکوم شد.

این فعال دانشجویی چندی بعد با وجود کسب رتبه ۱۰ در آزمون دکترای علوم سیاسی، از ادامه تحصیل نیز محروم شد و در اعتراض به این موضوع به مدت سه هفته مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زد.

«آزار جنسی» سها مرتضایی تنها روایتی نیست که این روزها از وضعیت زندانیان منتشر می‌شود. شمار زیادی از زنانی که طی اعتراض‌های اخیر بازداشت شده‌اند، به صورت کلامی و فیزیکی مورد انواع خشونت‌ها و آزارهای جنسی قرار گرفته‌اند و برخی از آنان پس از آزادی این آزارها را روایت کرده‌اند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز پنج روز پیش یک گزارش تحقیقی درباره «خشونت جنسی و تجاوز» در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های ایران منتشر کرد.

این گزارش از تجاوز جنسی به یک پسر زیر ۱۸ سال و چند زن جوان پرده برداشت.

شبکه خبری سی‌ان‌ان، با تکیه بر مصاحبه با افراد، گزارش‌ها، مستندات و تصاویری که جمع‌آوری کرده، نوشته است: در یکی از این موارد، تجاوزی که صورت‌ گرفته باعث ایجاد جراحتی شدید شده‌ است.

سی‌ان‌ان نوشته است که بیشتر گزارش‌های مربوط به خشونت جنسی که از زمان شروع اعتراضات ناشی از مرگ مهسا امینی توسط این شبکه خبری بررسی می‌شود، از غرب ایران و مناطق عمدتا کُردنشین است.

یک روز پس از انتشار این گزارش٬ روزنامه دولتی ایران با تکذیب این موضوع٬ شبکه سی‌ان‌ان را به انتشار اخبار «جعلی» و «دروغ» متهم کرد.

خشونت، تعرض و تجاوز جنسی در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های ایران سابقه‌ای طولانی دارد. پس از اعتراض‌های گسترده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز شماری از بازداشت‌شدگان از جمله در بازداشتگاه کهریزک مورد آزار و تجاوز جنسی قرار گرفتند که این موضوع توسط شماری از مقام‌های و چهره‌های سیاسی آن زمان نیز تایید شد.

XS
SM
MD
LG