لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۱

رئیس انجمن مددکاران ایران: با ثروت «آستان قدس» می توان کاری کرد کسی به خاطر فقر در خیابان کار نکند


آرشیو
آرشیو

حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، در یک برنامه تلویزیونی نسبت به بی توجهی نهاد‌های زیر نظر علی خامنه‌ای از جمله آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان به محرومان و فقرا انتقاد کرد و گفت تنها با ثروت آستان قدس می توان کاری کرد که کسی در ایران به خاطر فقر در خیابان کار نکند.

آستان قدس رضوی یکی از بزرگترین نهادهای اقتصادی و مذهبی زیر نظر علی خامنه‌ای است که در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت نفت، ساختمان، کشاورزی، دارو و بورس فعالیت می‌کند.

در سال ۱۳۹۸ برخی رسانه‌ها اعلام کردند که ۶۰ درصد از ثروت ملی ایران در اختیار چهار نهاد «ستاد اجرایی فرمان امام»، «قرارگاه خاتم»، «آستان قدس» و «بنیاد مستضعفان» است.

این میزان تملک از دارایی‌های ملی در حالی است که این نهادها هیچ‌گاه گزارشی از عملکرد خود منتشر نمی‌کنند و اغلب معاف از مالیات هستند.

یکی از انتقادات به آستان قدس پس از معافیت مالیاتی، در اختیار گرفتن پروژه‌ها با ترک تشریفات و بر اساس روابط است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا،‌ اوفک، پیشتر اعلام کرده است که آستان قدس رضوی و رؤسای آن، مانند ستاد اجرایی فرمان امام، در فهرست تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفته‌اند.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده «دو نهاد ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس، اگرچه در ظاهر به عنوان سازمان‌های خیریه عمل می‌کنند،‌ ولی بخش‌های بزرگی از اقتصاد ایران را در دست دارند، که این شامل دارایی‌های مصادره شده مخالفان سیاسی و اقلیت‌های مذهبی به نفع علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و مقامات ارشد دولت ایران است.»

این بیانیه می‌افزاید: «گفته می‌شود که آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی فرمان امام، به همراه نهاد قبلاً تحریم‌شده بنیاد مستضعفان که توسط رهبر جمهوری اسلامی کنترل می‌شود و خاتم الانبیا که در کنترل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، بیش از نیمی از اقتصاد ایران را در اختیار خود دارند.»

مرور آمارها و گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۶۸ درصد مردم ایران یا فقیر هستند یا در آستانه فقر قرار دارند. این موضوعی است که بانک جهانی به آن اشاره کرده و اعلام کرده است نرخ فقر ایرانیان از ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۲۸.۱ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و ۴۰ درصد از ایرانیان نیز در معرض فقیرشدن قرار دارند.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز نرخ فقر در کشور را ۳۰ درصد اعلام کرده است.

XS
SM
MD
LG