لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۷

حکم‌ دستگیرشدگان تجمع پاسارگاد کاهش یافت؛ سه تا هفت ماه زندان


در هفتم آبان حضور هزاران نفر در پاسارگاد، مسئولان را غافلگیر کرد.
در هفتم آبان حضور هزاران نفر در پاسارگاد، مسئولان را غافلگیر کرد.

وکیل تعدادی از دستگیرشدگان در تجمع پاسارگاد می‌گوید که حکم «اغلب» دستگیرشدگان بزرگداشت روز کوروش به زیر یک سال کاهش پیدا کرده و «تعداد زیادی از آنها» نیز با سپردن وثیقه آزاد شده‌اند.

فرشید رفوگران، وکیل تعدادی از دستگیرشدگان روز هفتم آبان ماه ۱۳۹۵ به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته است که متهمان حدود ۷۴ نفر هستند و در مرحله بدوی در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز با اتهاماتی مانند «تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به زندان‌هایی از «شش ماه تا هشت سال» محکوم شده بودند.

به گفته این وکیل دادگستری، رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر «منصفانه‌تر بود و به وکلا هم اجازه دفاع داده شد»؛ در نتیجه دادگاه همه را از اتهام اقدام علیه امنیت ملی تبرئه کرد و برای اتهام تبلیغ علیه نظام هم احکام سه تا هفت ماه زندان صادر کرد.

آقای رفوگران تاکید کرده که «بازداشت این شهروندان از ابتدا غیرقانونی بوده و اصلا نباید بازداشت می‌شدند ولی با این حکم اغلب متهمان حکمشان را در همان دوران بازداشت در زندان عادل‌آباد سپری کرده‌اند.»

بنابر این گزارش «تعداد کمی از متهمان» نیز به دلیل محتویات گوشی‌های تلفن همراه خود، به «توهین به مقدسات» و «توهین به رهبری» متهم شده‌اند که رسیدگی به پرونده آنها هنوز ادامه دارد.

در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران روزی به نام کوروش وجود ندارد اما روز هفتم آبان ماه به طور غیررسمی به کوروش اختصاص پیدا کرده و همه ساله برخی از ایرانیان با حضور در پاسارگاد به بنیان‌گذار پادشاهی هخامنشی ادای احترام می‌کنند.

از ماههای قبل از این رویداد، عنوان شده بود که تورهای به مقصد پاسارگاد در روزهای منتهی به هفتم آبان لغو شده اما هزاران نفر در پاسارگاد حضور پیدا کردند و تعداد قابل توجهی هم از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی دستگیر شدند.

این تجمع با اعتراض حسین نوری همدانی، «مرجع تقلید» شیعه مواجه شد و با استناد به گفته‌ای از آیت‌الله خمینی، تجمع کنندگان را «ضد انقلاب» نامید.

چندی بعد محمود احمدی‌نژاد٬ رئیس جمهوری سابق ایران به پاسارگاد و تخت جمشید رفت و در کنار آرامگاه کوروش عکس یادگاری گرفت. او نخستین رئیس جمهوری ایران است که به پاسارگاد رفته است، هرچند در حال حاضر جز عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سمت دیگری را برعهده ندارد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG