لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۵

مجلس شورای اسلامی با پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم موافقت کرد


مجلس شورای اسلامی با پیوستن ایران به «کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم» (سی.اف.تی) موافقت کرد.

تصویب لایحه پیوستن ایران به این کنوانسیون روز یکشنبه ۱۵ مهر در حالی صورت گرفت که مخالفان تصویب آن، تظاهرات گسترده‌ای در مقابل ساختمان مجلس بر پا کرده بودند.

​لایحه الحاق ایران به «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» یکی از چهار لایحه‌ای است که تصویب و اجرای آنها مانع از قرار گرفتن نام ایران در «فهرست سیاه» کارگروه اقدام ویژه مالی، یا همان اف‌ اِی‌ تی ‌اف خواهد شد.

ضرب الاجل اف‌ای‌تی‌اف برای اجرای موارد توصیه شده به منظور ایجاد شفافیت در مبادلات پولی و بانکی ایران، ۱۰ روز دیگر به پایان می رسد.

نهاد بین المللی «کارگروه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم»، که مجموعه استانداردها و سیاست‌های مالی را برای مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریست‌ها تعیین می‌کند،‌ در دو سال گذشته اعلام کرده بود که به دلیل همکاری دولت جمهوری اسلامی، اقدامات تنبیهی علیه ایران را تا پایان مهلت تعیین شده برای پیوستن به معاهدات و کنوانسیون های مربوط به مبارزه با پولشویی و حمایت مالی از تروریسم، اجرایی نمی‌کند.

آمریکا، برخی از کشورهای غربی و تعدادی از دولت های منطقه می گویند ایران منابع مالی شبه نظامیان نیابتی، که متهم به اقدامات تروریستی هستند، را تامین می‌کند.

پرزیدنت ترامپ یکی از دلایل خروج آمریکا از برجام را ادامه حمایت مالی ایران از اقدامات تروریستی عنوان کرد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز اخیرا در همایش اتحاد علیه ایران اتمی از کشورهای جهان خواست با قطع تجارت با ایران نگذارند تهران قادر به تامین منابع مالی برای گروه‌های تروریستی شود.

او گفت: «نباید دیگر به رژیم ایران اجازه داد که به میلیاردها دلار دسترسی پیدا کند که تا کنون ثابت شده است آنها را بین رژیم‌های دست نشانده خود، شورشیان و تروریست‌ها در سراسر جهان پخش می‌کند.»

تصویب لایحه‌های مربوط به مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم، در دو سال گذشته با مخالفت های سیاسی بخشی از اصولگرایان روبرو شد. عمده مخالفان تصویب این لوایح، منتقدان دولت حسن روحانی، و مخالفان برجام هستند.

مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین المللی در زمینه مقابله با تروریسم و پولشویی معتقدند که این اقدام مانع از کمک ایران به گروه‌هایی چون حزب‌الله لبنان و حوثی های یمن می شود، اما موافقان می‌گویند که کمک به چنین گروه‌هایی با قرار دادن شروطی در لایحه، استثنا شده است. آمریکا و اسرائیل، حزب الله لبنان را سازمانی تروریستی می دانند.

در سوی دیگر، روسیه، چین و اروپا که همچنان خواستار باقی ماندن ایران در برجام پس از خروج آمریکا هستند، اعلام کرده‌اند که نپیوستن ایران به این کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم، مانع از ادامه مبادلات پولی و بانکی آنها با ایران خواهد شد.

دولت ایران همچنین لایحه‌های «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی(کنوانسیون پالرمو)» را برای خروج از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی به مجلس ارائه داده که از این میان، لایحه نخست به تصویب شورای نگهبان نیز رسیده است، اما لایحه کنوانسیون پالرمو با مخالفت مجمع تشخیص مصلحت مواجه شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG