لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۳

آمریکا ارائه پیشنهاد جدیدی به ایران را بررسی می کند


بنقل از دیپلمات ها در سازمان ملل متحد گفته می شود آمریکا تعدیل در عرضه درخواست هائی را بررسی می کند، که ایران نیز بتواند متقابلا برنامه غنی سازی اورانیوم را در چارچوب پیشنهادی جدید تعدیل کند. بموجب این پیشنهاد ایران می تواند قریب نیمی از پروژه خود را دست نخورده نگاه دارد، ضمن آنکه محدودیت های دیگری برای جلوگیری از استفاده احتمالی ایران در ساختن تسلیحات اتمی نیز وضع می شود.

آسوشیتدپرس می گوید این پیشنهاد، روز پنجشنبه و در پی ماه ها ناکامی در مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی برای کاهشی عمده در اختلافات مربوط به اندازه و ظرفیت برنامه تهران در مورد غنی سازی اورانیوم مطرح شده است.

آمریکا، از آن بیم دارد که ایران ممکن است غنی سازی اورانیوم را در سطحی قابل استفاده در کلاهک های اتمی انجام دهد، و می خواهد شمار سانتریفیوژهای فعال از ۱۵۰۰ دستگاه بیشتر نباشد. ایران می گوید از این فناوری فقط برای تولید سوخت رآکتور و دیگر مقاصد صلحجویانه استفاده می کند و اصرار دارد اجازه داده شود دست کم ۹۴۰۰ سانتریفیوژ را فعال نگاهدارد.

آسوشیتدپرس بنقل از دو دیپلمات می گوید آمریکا سعی دارد با ارائه پیشنهاد جدید به نیمی از این تعداد نزدیک شود، که به ایران اجازه خواهد داد ۴۵۰۰ دستگاه را حفظ کند، اما لازم است مقدار گاز اورانیوم را که به ماشین ها تزریق می شود به سطحی تنزل دهد که زمان غنی سازی قابل استفاده در کلاهک اتمی را به بیش از یک سال تعمیم می دهد.

دیپلمات ها تاکید کردند پیشنهاد فقط یکی از چند طرحی است که شش قدرت در باره آن بحث می کنند و هنوز رسما به مذاکره کنندگان ایران ارائه نشده است.

آسوشیتدپرس می گوید پیشنهاد جدید علاقه واشنگتن را به پیشرفت در مذاکرات در پیشاپیش ضرب الاجل ۳ آذر – ۲۴ نوامبر - منعکس می کند. دور جاری مذاکرات که هفته پیش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغاز شد، این شایعه را بوجود آورد که وزیران امور خارجه کشورهای مذاکره کننده به گفت و گوها خواهند پیوست. اما دیپلمات ها گفتند بدلیل نبود پیشرفت کافی، چنین اقدامی منتفی شد.

آسوشتیدپرس می گوید سرنوشت راکتوری که در نزدیکی شهر اراک در دست ساختمان است و تاسیسات غنی سازی زیر زمینی در فوردو نیز معلوم نیست.

به گزارش آسوشیتدپرس پیشنهاد آمریکا با مخالفت اسرائیل روبرو شده است.

XS
SM
MD
LG