لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۴

مسعود جزایری: اجازه بازدید از مراکز نظامی داده نمی شود حتی اگر با پروتکل الحاقی در تضاد باشد


یک فرمانده ارشد نظامی در ایران بار دیگر با بازدید بازرسان بین المللی اتمی از مراکز نظامی ایران که احتمال می رود فعالیت های هسته ای در آنها صورت گرفته باشد، مخالفت کرد.

مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت: «تأکید می کنیم قطعاً اجازه دسترسی به هر نحو از مراکز نظامی به بیگانگان داده نخواهد شد، هر چند این مسئله با پذیرش پروتکل الحاقی در تضاد باشد.»

قدرت های غربی که در حال مذاکرات اتمی با ایران هستند، از این کشور خواسته اند که برای اطمینان یافتن از صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران بگذارد بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، از تاسیسات اتمی و غیراتمی ایران، از جمله منطقه نظامی پارچین بازدید کنند.

اما مسعود جزایری، از فرماندهان سپاه پاسداران روز یکشنبه گفت: «ورود بیگانه به مراکز دفاعی و نظامی و کسب اطلاعات از تجهیزات و تاکتیک های مربوطه برخلاف فرامین و تدبیر و نیز خواسته های عموم مردم ایران است.»

مسعود جزایری گفت: «هرگونه پروتکل نباید برهم زننده امنیت ملی کشورمان باشد.»

پیشتر، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته بود «گلچین کردن بخش هایی از پروتکل الحاقی» توسط ایران امکان پذیر نیست و امکان اقدامات مشابه را به طرف مقابل می دهد.

طی هفته های گذشته موضوع دسترسی آژانس به مراکز نظامی و سایت های غیر هسته ای ایران بر منبای پروتکل الحاقی به یکی از چالش های پیش روی مذاکره کنندگان تبدیل شده و واکنش های متفاوت مقام های ایرانی را به همراه داشته است.

جف رتکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه گذشته بار دیگر بر این موضع آمریکا تاکید کرد که ایران باید با آژانس بین‌المللی اتمی برای اجازه دسترسی به سایت‌های نظامی که احتمال هسته‌ای بودن آنها وجود دارد، به توافق دست یابد.

او گفت: «موضع ما تغییر نکرده است. ما همواره به صراحت به ایرانی‌ها گفته‌ایم که باید برای رفع نگرانی از احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای خود با آژانس بین‌المللی اتمی به توافق برسند که دسترسی لازم به سایت‌ها به آژانس داده شود.»

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز چهارشنبه گذشته گفت «تصور رسیدن به توافق بدون امکان بازرسی از سایت‌های نظامی، بسیار بسیار دشوار است. موضع فرانسه هم همین است.»

ایران و کشورهای ۱+۵ مذاکرات فشرده‌ای را برای نهایی کردن توافق جامع هسته‌ای، تا پیش از پایان ماه جاری میلادی برگزار می‌کنند.

دیپلمات‌ها گفته‌اند که اختلاف بر سر نحوه لغو تحریم‌ها و دسترسی بازرسان به مراکز نظامی، موجب کند و پیچیده شدن مذاکرات شده است.

XS
SM
MD
LG