معاون وزیر آموزش و پرورش از تحصیل بیش از یک پنجم دانشآموزان کشور، معادل سه میلیون و پانصد هزار نفر، در مدارس خطرآفرین خبر داده است.
حمیدرضا خانمحمدی روز چهارشنبه ۲۲ آذر جمعیت دانشآموزان کشور را ۱۶ میلیون نفر ذکر کرده و مدعی شده که برای حل مشکل مدارس خطرآفرین، سه و نیم میلیون متر مربع به سرانه فضای آموزشی اضافه شده است.
این در حالی است که به گفته رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور، دولت در تکمیل پروژههای ساخت مدارس به وسیله خیرین ناموفق بوده است.
ناصر قفلی در مهرماه سال جاری با اشاره به وجود صد هزار کلاس خطرآفرین که محل تحصیل سه ونیم میلیون دانشآموز است گفته بود که خیرین هزینه ۳۵۰۰ مدرسه خیری را پرداخت کردند ولی دولت نتوانسته پروژه را تکمیل کند.
ناتوانی دولت در تامین ایمنی کلاسهای درس برای بیش از یک پنجم دانشآموزان در شرایطیست که حاکمیت ایران همواره ترویج مذهب و حجاب در مدارس را در اولویت قرار داده است.
حمیدرضا خان محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش، گفته است دبستانهای کشور با بهکارگیری «نیروهای ارزشی» به «ادبستان» تبدیل شدهاند.
وزارت آموزش و پرورش هم، روز دوشنبه ۲۰ آذرماه، در جلسه هماندیشی کارگروه مد و لباس اعلام کرد قصد دارد اقدامات ویژهای برای ترویج «حجاب» در بین دانشآموزان انجام دهد.
همزمان دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش، حمید نیکزاد، از راهاندازی مدارس وابسته به حوزه عملیه خبر داده و گفته است که طلبههای دارای «توانمندیهای لازم» جذب شدهاند.
با اینحال به گزارش رسانههای حکومتی، آمار ترک تحصیل در دورههای ابتدایی و دوره متوسط اول افزایش یافتهاند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا در ۸ مهرماه سال جاری، میزان ترک تحصیل در دوره ابتدایی حدود ۲۰ درصد و در دوره متوسط اول حدود ۵۰ درصد بیشتر شده است.
از سوی دیگر، در پی اعمال سیاستهای ایدئولوژیک و حکومتی در نهاد آموزش و پرورش، برخی از کادر آموزشی کشور مجبور به کنارهگیری و بسیاری هم برخلاف میل خود از کار برکنار شدهاند.
کمپین «صد هزار امضا» ابتدای مهر ماه نوشته بود: برخی از معلمان «مسئولیتپذیر و دلسوز»، به جرم مطالبهگری یا نقد، «گرفتار زندان، اخراج، بازخریدی و بازنشستگی اجباری، تبعید، انفصال از خدمت و دیگر مجازاتهای سراسر ناعادلانه شدهاند.»