آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید قم، از اجرایی نشدن "قانون امر به معروف و نهی از منکر" توسط دولت، انتقاد کرد.
مکارم شیرازی روز یکشنبه ۲۳ اسفند در یک مراسم عزاداری در قم با انتقاد از کسانی که امر به معروف و نهی از منکر را "دخالت در مسائل دیگران" میدانند، درباره اجرای "قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر" گفت: "این قانون در مجلس وارد شد و بنا شد بعد از ۳۷ سال اجرا شود، ولی این مصوبه پیش دولت مانده، از دولت سؤال میکنیم چرا مانده، جواب نمیدهند."
او در ادامه ایجاد درگیری در جامعه را به خاطر اجرای امر به معروف، رد کرد و گفت: "بعضی میگویند امر به معروف و از نهی منکر، اگر اجرا شود باعث درگیری میشود؛ کدام درگیری؟ در مرحله اول با نهایت ادب و متانت امر به معروف را می توان اجرا کرد، اگر این مرحله جواب نداد مرحله بعدی برخورد شدیدتر و اگر کار به درگیری انجامید قانون وجود دارد."
قانون "حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر" که به قانون امر به معروف و نهی از منکر شناخته میشود پس از تصویب مجلس و اصلاح ایرادات شورای نگهبان، اردیبهشت امسال توسط رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا به دولت حسن روحانی ابلاغ شد اما دولت او که از ابتدا نسبت به بخش های زیادی از آن انتقاد داشت خواستار به تعلیق درآمدن اجرای آن شد.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی، خواستار توقف اجرای این قانون برای بررسی ایرادهای مدنظر دولت شد. اکنون آیت الله مکارم شیرازی از اجرا نشدن قانون امر به معروف انتقاد کرده است. او در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تشکیل گشت امر به معروف و نهی از منکر داد و گفت که حتی اگر برای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه تشکیل شود جای تعجب نیست.
مکارم شیرازی از جمله روحانیونی است که فتواها و اظهارنظرهای متعددی درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی دارد. او به ویژه با مسائلی مانند حضور زنان در ورزشگاهها، استفاده از نسل جدید اینترنت پرسرعت و لغو تفکیک جنسیتی در دانشگاهها مخالفت کرده است.