هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی، با جعل هویت و انتساب آن به اندیشکده «شورای آتلانتیک»، تلاش کردهاند که برخی محققان در حوزه حقوق بشر را فریب و آنها را هک کنند.
بر اساس گزارشی که (Secureworks) منتشر کرده، هکرها دست کم در یک مورد، با جعل هویت فردی بنام «سارا شکوهی»، دارای مدرک دکترا از دانشگاه ایالتی نورث وسترن لوئیزیانا، یک حساب کاربری توئیتری راهاندازی کرده و تحت عنوان شورای آتلانتیک و برخی افراد وابسته به آن، با محققان حقوق بشری ارتباط تماس گرفته و آنها را به مشارکت در یک پروژه غیرواقعی دعوت کردهاند.
اگرچه حساب جعلی سارا شکوهی تلاش داشت که با انتشار توئیتهایی در حمایت از اعتراضات مردم ایران، چهرهای مشروع از خود به نمایش بگذارد، اما برخی اعضای رسمی شورای آتلانتیک در همان ابتدا جعلی بودن این حساب را حس کرده و به صورت عمومی، عدم ارتباط خود و مشکوک بودن هویت «سارا شکوهی» را اعلام کردهاند.
به گفته (Secureworks)، بازیگران پشت پرده این ماجرا، گروه هکری (COBALT ILLUSION)، از جمله گروههای هکری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که پیشتر از آن، با عنوان (Charming Kitten)، زیرمجموعه (APT42) و (Phosphorous) زیرمجموعه (TA453) نیز یاد شده بود.
شرکت امنیت سایبری (Proofpoint) نیز در ماه دسامبر گزارش داده بود که این گروه هکری وابسته به حکومت ایران، در دو سال اخیر بی سر و صدا اهدافی را به مجموعه خود اضافه کرده است، از جمله سیاستمداران آمریکایی، محققان پزشکی و حتی یک مشاور املاک که در فروش چندین خانه در نزدیکی مقر فرماندهی مرکزی ایالات متحده، در تامپا، فلوریدا نقش داشته است.
فعالیتهای این گروه هکری از سال ۲۰۱۴ میلادی توسط منابع مختلف امنیت سایبری رصد شده و عمده آن در حوزه حملههای فیشینگ نیزهای (spear phishing) متمرکز بوده است. فیشینگ نیزهای نوعی از مهندسی اجتماعی هدفدار است که با طرح و برنامهای عمیق عملیاتی شده و در آن از ابزارهای هک وفریب نیز استفاده میشود.
جمهوری اسلامی ازجمله کشورهایی است که متخصصان را در راستای اهداف سیاسی و ایدئولوژیک خود اجیر کرده و آنها را تحت عنوان هکرهای حکومتی بهره میبرد. در سالهای اخیر بارها سازمانها و دولتهای مختلف، در خصوص اقدامات مخرب و غیرقانونی هکرهای تحت حمایت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران هشدار داده و تحریمهایی را نیز علیه سازمانهای دولتی و شرکتهای ایرانی حامی این هکرها اعمال کردهاند.