لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۶

واکنش تند امامان جمعه به پیشنهاد خاتمی؛ تقی رحمانی: این آشتی جناحی است نه ملی


تنفیذ حکم ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی از سوی رهبر با حضور هاشمی رفسنجانی
تنفیذ حکم ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی از سوی رهبر با حضور هاشمی رفسنجانی

تنها دو روز پس از پاسخ غیرمستقیم رهبر ایران به پیشنهاد آشتی ملی که از سوی محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران مطرح شده بود، امامان جمعه شهرهای مختلف همسو با نظر سید علی خامنه‌ای به انتقاد از این مساله پرداختند.

تقی رحمانی، عضو دفتر شورای فعالان ملی – مذهبی به صدای آمریکا می گویند این پیشنهاد بیشتر از آن که آشتی ملی باشد، آشتی جناح‌ها را مدنظر داشت.

کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، در خطبه نماز جمعه، همسو با موضع رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت: «برخی که در فتنه سهم داشتند حال زبانشان دراز شده و می خواهند آشتی ملی را مطرح کنند.»

وی افزود: «ملت با کسانی که با ولایت نساختند و بسیجی را برهنه و کتک زدند و انواع هتاکی‌ها را به شعائر امام وانقلاب کردند، هرگز آشتی نخواهند کرد. »

رهبر ایران نیز پیشتر پیشنهاد آشتی ملی را بی‌معنی خوانده بود.

همچنین احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در خطبه نماز جمعه گفت: «آقایی که عمله فتنه ۸۸ بوده می‌گوید آشتی ملی، یعنی چی آشتی ملی؟ مگر ملت باهم قهرند؟ راهپیمایی ۲۲ بهمن را ندیدید؟»

او تاکید کرد مردم با جریانی که پیروزی انتخابات را نپذیرفت قهر هستند و از این‌ها متنفر شدند.

از سوی دیگر هاشم حسینی، امام جمعه قم نیز تاکید کرد: «طرح آشتی ملی با وجود همدلی و حضور ملی معنا ندارد. آشتی ملی در شرایطی است که آرامش کشور به هم بخورد؛ مثل کشور لبنان که همه گروه‌ها به هم ریختند.»

تقی رحمانی: آشتی ملی نیازمند مقدماتی است

لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

تقی رحمانی، عضو دفتر شورای فعالان ملی – مذهبی در گفتگوی تلفنی با صدای آمریکا گفت: موضوع آشتی ملی بیش از آنکه آشتی با مردم باشد برای آشتی جناح‌ها مطرح شد.

وی ادامه داد در میان اختلاف جناح‌های سیاسی در ایران مردم ترجیحا با سویی همگام می شوند که راهی دورتر از سیاست‌های آقای خامنه‌ای در پیش گرفته اند، نمونه این مساله را می توان در چند انتخابات‌ گذشته مشاهده کرد.

آقای رحمانی ادامه داد همسویی مردم در همین موضوع آشتی ملی و پس از پاسخ آقای خامنه‌ای و مخالفت وی هم آشکار شد چرا که موجی از اعتراض‌ها در فضای مجازی به راه افتاد که کاربران با انتشار فیلم‌ها و عکس‌های اعتراضات پس از انتخابات نشان دادند که آنکه کتک خورد و توهین شد مردم بودند نه بسیجی ها.

در روز‌های گذشته صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم در واکنش به پیشنهاد آقای خاتمی گفته بود: آشتی ملی نامطلوب نیست اما در کشور ما موضوعیت ندارد.

موضوع آشتی ملی طی روزهای اخیر از سوی محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران مطرح شد و در پی آن، رسانه‌های نزدیک به اصلاح طلبان به آن پرداختند. آقای خاتمی به آنچه تهدیدهای مطرح شده علیه ایران از سوی دولت جدید آمریکا خواند اشاره کرد و گفت که اکنون بهترین زمان برای آشتی ملی است تا همه در صحنه سیاست حضور داشته باشند.

آقای رحمانی درباره مطرح کردن موضوعی چون آشتی ملی از سوی محمد خاتمی گفت: پیشنهاد موضوع آشتی ملی بسیار زود مطرح شد چرا که بیان چنین طرحی به مقدماتی نیاز دارد تا بتوان آن را مطرح کرد.

به عنوان مثال این شعار در ابتدا می بایستی در دانشگاه‌ها یا جاهای آکادمیک مطرح وسپس به صورت گسترده تر در سطح قدرت مطرح می شد.

به نظر می‌رسید هدف مطرح کنندگان موضوع آشتی ملی در نهایت رفع حصر از رهبران اعتراضات سال ۸۸ و بازگشت کامل اصلاح طلبان به عرصه سیاسی ایران باشد اما طرح آن پس از چندی با مخالفت‌هایی روبرو شد.

تقی رحمانی درباره بازگشت اصلاح طلبان به عرصه سیاسی کشور گفت: طیف آقای خاتمی در حال حاظر نباید به پست و مقام فکر کند، آنها می توانند در کنار جامعه مدنی بایستند و به صورت مستقل با قدرت بیشتری عمل کند و از طریق نیروهای اصلاح طلبی که در بدنه قدرت حضور دارند با حمایت بیشتر جامعه مدنی را قدرتمند تر کند.

آقای رحمانی تاکید کرد برای آشتی ملی راه بسیاری مانده است، چرا که اگر خواسته ما آشتی ملی همگانی باشد در نهایت به حکومتی دموکراتیک ختم خواهد شد، اما همانطور که در روزهای گذشته دیدیم، آقای خامنه‌ای نشان داد که حاظر نیست قدمی در راه تغییر سیاست‌های خودش بردارد.

گزارش تلویزیون:

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG