در پی تحصن اعتراضآمیز نسرین ستوده، وکیل دادگستری، مقابل ساختمان کانون وکلای دادگستری در تهران، شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل با انتشار نامهای از او حمایت کرد.
نسرین ستوده که یک سال پیش از زندان آزاد شد، روز سهشنبه در اعتراض به رای دادگاه انتظامی وکلا به محرومیت ۳ ساله او از وکالت و همچنین نحوه اداره کانون وکلای دادگستری، مقابل ساختمان این کانون تحصن کرد. خانم ستوده در گفت و گو با صدای آمریکا گفت که او به نحوه اداره کانون وکلا و نحوه صدور رای در دادگاه انتظامی وکلا اعتراض کرده است. به گفته او دادگاه انتظامی وکلا در صدور رای خود مبنی بر محرومیت ۳ ساله خانم ستوده از وکالت، نظر وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی را در قضاوت خود وارد کرده است.
خانم ستوده که به دلیل وکالت پروندههای معترضان سال ۸۸، در سال ۱۳۸۹ به ۶ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده بود، شهریور ماه گذشته با سپری شدن نیمی از محکومیت خود از زندان آزاد شد. از آنجا که رای محرومیت از وکالت باید از سوی دادگاه انتظامی وکلا صادر شود، رای پیشین لغو شد و با شکایت معاون دادستان و سرپرست دادسرای اوین، تصمیمگیری درباره ادامه وکالت خانم ستوده به عهده دادگاه انتظامی وکلای دادگستری گذاشته شد. یکشنبه ۲۷ مهر، رضا خندان، همسر نسرین ستوده اعلام کرد که دادگاه انتظامی وکلا «زیر فشار»، رای به محرومیت سه ساله خانم ستوده از وکالت داده است.
روندی که موجب صدور این رای محرومیت شده است در کنار آنچه نسرین ستوده مسیر خطرناک وکالت در ایران مینامد، موجب شد تا این وکیل دادگستری صبح روز سهشنبه مقابل ساختمان کانون وکلا در تهران، تحصن کند.
خانم ستوده در بیانیهای که در صفحه فیس بوک همسر خود منتشر کرد، اعلام کرد که به محروم شدن دگراندیشان از حق تحصیل، کار و حیات از سوی حکومت ایران، معترض است. او در این بیانیه نوشت: «عناصر تندروی داخل حکومت با تدوین لایحه جامعه وکالت بدون دخالت وکلای مستقل، قصد دارند طومار کانون وکلا را برای همیشه در هم بپیچند. من به این اقدامات معترضم.
در این تحصن، محمد ملکی و محمد نوریزاد، از فعالان سیاسی منتقد حکومت ایران، نسرین ستوده را همراهی کردند.
به دنبال تحصن خانم ستوده، شیرین عبادی، وکیل دادگستری، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، از او حمایت کرد و در نامهای به کانون وکلای بینالمللی نوشت که وکلای دادگستری در انتخاب اعضای هیئت مدیره آزاد نیستند و در نتیجه هیئت مدیره منتخب واقعی اعضا کانون نبوده و به همین دلیل قادر به دفاع از اعضای خود در برابر ماموران امنیتی نیست.
رونوشت نامه شیرین عبادی به دفتر گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا، دفتر کمیسر عالی حقوق بشر و دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد نیز فرستاده شده است.