سه روزنامهنگار شاغل در روزنامههای چاپ تهران به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفتهاند که از سوی ماموران وزارت اطلاعات احضار شده و به آنها گفته شده در ایران "چیزی تغییر نکرده و خط قرمزها ثابت است."
این روزنامهنگاران ساکن ایران از اینکه وزارت اطلاعات به عنوان بخشی از دولت اقدام به احضار و تهدید آنها کرده ابراز نگرانی و تعجب کردهاند.
به یکی از این روزنامه نگاران گفته شده است "فکر نکنید با تغییر ترکیب مجلس به نفع اصلاح طلبان اتفاق خاصی افتاده است. شما تحت نظر هستید، شاید فعلا دستگیر نشوید ولی نوشتههایتان در پرونده شما ثبت میشود."
و به دیگری هم گفته شده "ساختار وزارت اطلاعات به وزیرش ربطی ندارد، در همه دورهها ساختار یکسان و یک دست داشته است وخط قرمزها ثابت است."
هتل لاله، هتل تهران، و دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در چهار راه ولیعصر تهران محل این احضارها بوده است.
سال گذشته پس از این که آیتالله خامنهای نسبت به آنچه "پروژه نفوذ دشمن" مینامید، هشدار داد، قوه قضاییه و سپاه پاسداران، حداقل چهار روزنامه نگار را بازداشت کردند. این چهار روزنامهنگار به تازگی در دادگاه بدوی مجموعا به ۲۷ سال زندان محکوم شدهاند.
حسن روحانی از حاکم شدن فضای امنیتی در جامعه و برخورد با روزنامه نگاران تحت عنوان پروژه نفوذ انتقاد کرده بود.
روز گذشته و همزمان با روز جهانی آزادی مطبوعات، ۲۳۰ روزنامه نگار و فعال رسانهای ایران در نامه سرگشادهای به حسن روحانی خواستار توجه و رسیدگی دولت به وضعیت روزنامه نگاران بازداشتی شدند.
نهادهای بینالمللی مدافع آزادی بیان به وجود سانسور و سرکوب روزنامه نگاران و رسانهها در ایران معترضند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران را با ۳۲ روزنامهنگار و شهروند خبرنگارزندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای نامیده است.