لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۹

تائید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی؛ بسیج «هزار گردان سایبری» راه‌‌اندازی کرده است


در حالی که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی گوناگون، از جمله گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از اصلی‌ترین حکومت‌های سرکوبگر آزادی بیان معرفی کرده‌اند، مقامات جمهوری اسلامی در اقدامی که به نظر می‌رسد برای افزایش بیش از پیش این سرکوب باشد، از راه‌اندازی «هزار گردان سایبری» خبر داده‌اند.

به نوشته برخی رسانه‌های ایران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز شنبه ۱۶ شهریور گفت که سازمان موسوم به بسیج مستضعفین شمار زیادی از جوانان را در قالب هزار گردان سایبری ساماندهی کرده است.

این مقام بسیج اما درباره چگونگی تامین هزینه این «هزار گردان سایبری» توضیحی نداده است. این در حالی است که وضعیت اقتصادی کشور به شدت بحرانی است و اقشار مختلف مردم در تامین معیشت خود با مشکلات عدیده مواجه هستند.

انتشار این خبر در شرایطی است که براساس گزارش «جامعه اطلاعاتی آمریکا» ایران به ارائه تهدید جاسوسی و حمله سایبری ادامه می دهد.

بنابراین ایران از تکنیک های سایبری به مراتب پیچیده تری برای جاسوسی استفاده می کند. ایران همچنین در صدد استقرار قابلیت های حملات سایبری است تا امکان حملات علیه زیرساخت های حیاتی ایالات متحده و کشورهای متحد را فراهم می کند.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی چندی است که پروژه اینترنت ملی ایران را مطرح کرده است. پروژه ای که بیش از هر زمان دیگری موجب سرکوب آزادی اینترنت خواهد شد.

در گزارش های اخیر رسانه های دولتی به نقل از مقام های مسئول ذکر شده که «شبکه ملی اطلاعات» تا ۸۰ درصد تکمیل شده است.

به گفته نورمن رول، مدیر پیشین اطلاعات ملی ایالات متحده در امور ایران، شبکه ملی اطلاعات به ایران امکان این را می دهد که با هدف خاموش کردن صدای مخالفان، آن چه مردم به آن توجه دارند را زیر نظر بگیرد و وی‌پی‌ان‌های مورد استفاده مردم برای دور زدن سانسور وبسایت های خارجی را مسدود کند.

اما این بیشتر سیاست یک بام و دو هوا است. در حالی که دسترسی مردم به بسیاری از تارنماها و رسانه‌های اجتماعی، از جمله یوتیوب و فیسبوک، در ایران مسدود است، تقریبا همه مقامات حکومت ایران از این ابزارهای ارتباطی مجازی استفاده‌های تبلیغاتی می‌کنند. چندی پیش سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده از این که توئیتر برای مردم ایران فیلتر شده، اما محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی از آن استفاده می‌کند، اظهار تاسف کرد.

خانم مورگان اورتگاس روز پنجشنبه ۱۷ مرداد در پاسخ به پرسش فرهاد پولادی، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، مبنی بر این که آیا تحریم ظریف توسط وزارت خزانه داری شامل خدماتی که در آمریکا ارائه می شود، مانند دسترسی او به توئیتر و اینستاگرام، نیز می‌شود یا نه، گفت: «فکر می‌کنم او [ظریف] هنوز هم توئیت می‌کند. مطمئنم. این خیلی بد است که مردم ایران نمی توانند [توئیت کنند]؛ اما بله، او هنوز توئیت می‌کند.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG