لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

ایران از هند خواست بدهیهایش را بپردازد


رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده است تهران از دهلی نو خواسته است تا براساس توافق نامه اتمی موقت ١.۵ میلیارد دلار از مبلغ معوقه پرداخت فروش نفت ایران به هند را بپردازد.

براساس توافق نامه موقتی که ایران و قدرت های غربی اواخر نوامبر سال گذشته امضا کردند، به ازای توقف بخش هایی از فعالیت های اتمی ایران، تحریم های اقتصادی بین المللی علیه تهران به صورت محدود و به مدت ۶ ماه به حالت تعلیق درمی آیند.

با پرداخت این مبلغ، هند بعد از کره جنوبی و ژاپن به سومین خریدار بزرگ نفت ایران بدل خواهد شد که بدهی های معوقه خود را خواهد پرداخت.

بنا به گفته منابع مطلع در صنعت نفت هند، پالایشگاه های این کشور ٣ میلیارد دلار به ایران بدهی دارند و بقیه بدهی های دهلی نو به تهران به صورت روپیه در حسابی در بانک «UCO» هند پس انداز شده است.

ایران براساس توافق نامه ٢٤ نوامبر با ۶ قدرت جهانی، به ۴.٢ میلیارد دلار درآمد نفتی دسترسی خواهد داشت که به دلیل تحریم ها در خارج از کشور مسدود شده بودند.

رویترز می نویسد این درآمد به صورت پرداخت ٨ مورد انتقال پول و براساس برنامه ای تنظیم شده است که با واریز ۵۵٠ میلیون دلار از طرف ژاپن در روز اول فوریه آغاز شد.

بنا به گفته منابع بانکی، کره جنوبی نیز در ماه مارس دو پرداخت به ارزش کل یک میلیارد دلار خواهد داشت و پرداخت بعدی درآمد نفتی ایران برای روز ١٠ آوریل برنامه ریزی شده است.

مقامات بانکی کره جنوبی به رویترز گفته اند از ۴.٢ میلیارد دلار درآمد نفتی مسدود شده، ١.۵ میلیارد دلار از آن باید از طرف کره جنوبی به ایران پرداخت شود.

بنا به گفته منابع مطلع، تهران برای دریافت بدهی های معوقه حاصل از صادرات نفت کشور به چهار کشور آسیایی (ژاپن، هند، چین و کره جنوبی) به ایالات متحده درخواست ارسال کرده است.

منابع مطلع به شرط افشا نشدن نامشان به دلیل حساسیت موضوع به رویترز گفته اند هنوز زمان مشخص واریز این مبالغ و نظام بانکی که برای این کار انتخاب خواهد شد، مشخص نیست اما پرداخت ها به دلار خواهند بود.

در صورت ادامه تعهد ایران به مفاد توافق نامه اتمی با ۶ قدرت غربی، تهران مجاز خواهد بود تا ١ مارس ۴۵٠ میلیون دلار دریافت کند و روز ٧ مارس و ١٠ آوریل دو پرداخت ۵۵٠ میلیون دلاری دریافت خواهد کرد.

پرداخت ماه آوریل به تایید متعهد ماندن ایران به رقیق کردن اورانیوم با غنای ٢٠ درصدی به اورانیومی که غنای آن از ۵ درصد بیشتر نیست، مشروط خواهد بود.

رویترز به نقل از منابع مطلع در هند می نویسد گرچه پالایشگاه های خریدار نفت ایران بر پرداخت به روپیه و از مسیر خلق بانک ترکیه اصرار ورزیده اند اما احتمال دارد ایران از هند بخواهد تا پرداخت مبالغ معوقه با به حساب بانک مرکزی کشور در سوئیس و یا آلمان واریز کند.

تحریم های اقتصادی ایالات متحده و اتحادیه اروپا سبب شد هند، کره جنوبی، ژاپن و چین واردات نفت ایران را تا ۱۵ درصد کاهش دادند و معدل واردات این ۴ کشور آسیایی در سال ٢٠١٣ به ٩٣۵ هزار و ٨۶٢ بشکه در روز بود.

در حال حاضر صادرات نفت خام ایران حدود یک میلیون بشکه در روز است و توافق نامه ماه نوامبر در را برای لغو محدودیت انتقال محموله های نفتی آینده باز خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG