لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۱

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید به‌زودی برای «دیدارهای مهم» به ایران می‌رود


دیدار رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ( راست) و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در وین - ۲۶ شهریور ۱۴۰۳
دیدار رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ( راست) و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در وین - ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بازوی نظارتی هسته‌ای سازمان ملل متحد، می‌گوید «به زودی برای دیدارهای مهم سیاسی و فنی» به تهران سفر خواهد کرد.

او اعلام کرد در دیدار روز دوشنبه خود با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، «بر اهمیت حفظ تعامل» میان جمهوری اسلامی و آژانس توافق داشته است.

اسلامی که در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی روی کار آمد، در دولت مسعود پزشکیان نیز سمت معاونت رئیس جمهوری و ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را حفظ کرد.

گروسی گفت مشتاقانه منتظر تعامل با رئیس دولت جدید در ایران است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «به تلاش‌های ضروری ... برای آن که تضمین‌های معتبری به جامعه بین‌المللی دهد که برنامه هسته‌ای [جمهوری اسلامی] صلح آمیز است» ادامه می‌دهد.

مدیرکل آژانس این نهاد وابسته به سازمان ملل ١٩ شهریور در ارتباط با ادامه غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالا از سوی جمهوری اسلامی گفت این فعالیت به گونه‌ای نیست که حاکی از شتاب به سمت افزایش سریع و عظیم غنی‌سازی باشد.

چند روز بعد، آمریکا، فرانسه، بریتانیا، و آلمان با ارسال نامه‌ای مشترک به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار اجرای «کامل» و «بی‌درنگ» تعهدات پادمانی جمهوری اسلامی ایران شدند.

این چهار کشور گفتند خودداری جمهوری اسلامی از رسیدگی به مسائل عمده باقیمانده طی سال‌های گذشته، موجب شده است آژانس نتواند از این که برنامه هسته‌ای حکومت ایران «منحصرا صلح‌آمیز» است، اطمینان حاصل کند.

آنها ضمن یادآوری سابقه پنهان‌کاری جمهوری اسلامی درباره تاسیسات هسته‌ای، مسائل حل‌نشده پیشین و کنونی، و بیانیه‌های عمومی مقامات پیشین و کنونی حکومتی، در مورد توانایی‌های فنی جمهوری اسلامی برای ساختن جنگ‌افزار هسته‌ای هشدار دادند.

اظهارات تازه رافائل گروسی در حالی است که روزنامه گاردین اخیرا به نقل از منابع خود گزارش داده است که بریتانیا و آمریکا نسبت به احتمال تبادل فناوری ودانش هسته‌ای روسیه در ازای دریافت موشک‌های بالستیک از جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده‌اند.

همچنین رویترز به تازگی در مورد پرتاب فضایی اخیر سپاه گزارش داد آمریکا و متحدان اروپایی آن معتقدند فناوری بالستیک دوربُردی که در پرتاب ماهواره‌های به مدار زمین استفاده شد، به حکومت ایران امکان شلیک کلاهک‌های هسته‌ای را می‌دهد.

سپاه پاسداران هفته گذشته اعلام کرد ماهواره «چمران ١» را با موفقیت در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار داده است. اقدامی که با استفاده از موشک پیشرفته و با قابلیت حمل ماهواره انجام پذیر است و فناوری آن می تواند برای حمل کلاهک اتمی نیز استفاده شود.

XS
SM
MD
LG