حر منصوری، کنشگر محیط زیست، یک روز پس از بازداشت در محل برگزاری نشست خبری پتروشیمی میانکاله، روز چهارشنبه ۱۴ تیرماه، به قید وثیقه آزاد شد.
آقای منصوری که از منتقدان جدی ساخت «پتروشیمی امیرآباد مازندران» محسوب میشود، در هفتههای گذشته درباره ازسرگیری فعالیت سرمایهگذار پتروشیمی در مرتع حسینآباد ابراز نگرانی کرده بود.
در سالهای گذشته افشاکنندگان فساد در دستگاههای حکومتی و نزدیکان حکومت جمهوری اسلامی ایران همواره با برخوردهای توبیخی و تنبیهی از جمله بازداشت مواجه شده اند.
با اینحال به گزارش رسانههای داخلی، به رغم مخالفت مقامهای قضایی و سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای این پروژه، سرمایهگذار اقدام به فنسکشی در این منطقه کرده است.
در حالی که قوه قضاییه مجری پروژه میانکاله را از ابربدهکاران بانکی معرفی کرده، مالک آن موفق شده برای احداث این طرح ۹۰ هکتار زمین بدست آورد.
این در حالیست که به گفته فاطمه واعظجوادی، رئیس اسبق سازمان محیط زیست، یک پتروشیمی بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ هکتار زمین نیاز ندارد.
منتقدان این پروژه، فعالیت پتروشیمی در منطقه میانکاله را موجب نابودی زیستبوم و تمامی موجودات وابسته به آن میدانند.
فاطمه واعظ جوادی ۶ تیرماه ۱۴۰۱ در گفتگو با خبرگزاری ایرنا ، میانکاله و تالاب انزلی را دو منطقه فوق ویژه توصیف کرده و ضمن اشاره به ایرادات متعدد در پروژه پتروشیمی میانکاله گفته بود صنایعی از قبیل پتروشیمی به دریا آسیب جدی وارد میکنند.
منطقه میانکاله در سال ۱۳۵۵ به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره به سازمان جهانی یونسکو معرفی شده است.
نیکآهنگ کوثر، روزنامهنگار و تحلیلگر حوزه آب و محیط زیست، پیشتر در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا تالاب میانکاله را قربانی افراد فاسد در جمهوری اسلامی معرفی کرده است.